Divendres, 29 de Març de 2024

L'Escola internacional del Camp encara el proper curs amb l’escolarització garantida de P1 a Batxillerat

El centre implanta un model que combina les classes presencials amb l’educació en línia

13 de Maig de 2020, per Alba Cartanyà
  • Imatge d'arxiu d'una aula de l'EIC

    EIC

“Escola en línia no és un concepte encertat, ja que venim d’una escola presencial que ha de passar per la virtualització però que en qualsevol moment tornarà a la presencialitat”, ha assenyalat el director general de l’Escola Internacional del Camp, Jaume Vilella. Per això, des del centre aposten per la idea d’escola “de confinament” i estan contents de l’èxit del seu model educatiu, que els ha permès adaptar-se “d’un dia per l’altre” a la nova situació derivada de la Covid-19, segons s'ha exposat aquest dimecres. "L’alumnat té unes rutines instaurades des del primer dia, amb uns horaris establerts per a les classes, les tutories i les connexions individuals en el cas que sigui necessari", s'ha subratllat en una compareixença virtual.

Un pla per garantir l'escolarització

Vilella ha avançat que ja s’està plantejant com serà la tornada a l’escola. De moment, s’apostaria per fer una acollida dels nens més petits que són més dependents, per tal d’ajudar a les famílies. El director ha indicat que, respectant el calendari oficial, s’ampliaran els dies de servei escolar, allargant-lo fins a mitjans de juliol i avançant-lo a principis de setembre. Tanmateix, Vilella ha insistit en què “vivim instal·lats en una incertesa” i, per tant, la situació pot canviar en qualsevol moment. Tot plegat, s'ha indicat, a través d'un pla per garantir l’escolarització en tots els seus nivells, de P1 fins a Batxillerat (també l'internacional).

El director pedagògic, Jonathan Day, ha explicat que els docents venen “de tot el món” i que això és un clar avantatge a l’hora de traçar els plans estratègics, ja que l’Escola es fixa en “el millor” dels diferents sistemes i ho adapta a la seva realitat concreta. Està convençut que cal “preparar els alumnes per a un futur inesperat” i ha explicat que els nois són agents actius en la seva pròpia educació i proposen “millores” per a les classes. Sobre el model del centre, ha manifestat que “estem seguint el nostre pla curricular en cada etapa, adaptat a les noves circumstàncies, el que ens permet continuar fent una educació interactiva i inclusiva”.

Davant la crisi econòmica que ja està aflorant i que s’espera que s’accentuï d’ara en endavant, Vilella ha avançat que de cara el curs vinent es planteja una reducció de tarifes "en la mesura del possible". També ha explicat que s’ha organitzat un fons d’ajuda per tal de col·laborar amb aquelles famílies que tenen problemes per afrontar el cost de l’educació.

Allargar el curs fins al juliol

Pel que fa a la tornada a l’escola, si el marc legal ho permet, l’EIC té intenció d’allargar el curs fins al juliol i començar el proper a partir de l’1 de setembre. D’aquesta manera, segons Vilella, "es guanyen dies d’escolarització i també es dóna suport als pares que hauran de tornar a la feina".

L'alumnat de 2n de BAT i IB seria el primer a tornar aquest curs per preparar la selectivitat i l’orientació cap a la universitat. Pel que fa als més petits, l’EIC es planteja que siguin els primers a tornar el proper curs, "sempre amb espais duplicats i garantint totes les mesures de seguretat i higiene necessàries", s'ha precisat. En aquest sentit, l’escola està treballant en un pla 'Covid-19 free' que instaurarà les mesures d’espais, horaris, condicions de seguretat i higiene necessàries "per poder tornar a l’educació presencial quan això sigui possible". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics