L'Espluga, Vallclara, Vilaverd i Vimbodí s'incorporen al segell 'Muntanyes de Prades'

La destinació 'Muntanyes de Prades' compta amb 11 municipis i 45 empreses adherides al segell turístic

21 de Febrer de 2017, per Redacció

  • La Font Major de l'Espluga es considera el lloc de naixement del riu Francolí

    Cedida

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha presidit avui a Poblet l’acte de certificació en què quatre nous municipis s’incorporen a la destinació de Turisme Familiar Muntanyes de Prades.

El juny de 2014, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) va atorgar el segell de Turisme Familiar a Muntanyes de Prades i als set municipis que en aquella primera fase formaven la destinació: Alcover, Arbolí, la Febró, Capafonts, Mont-ral, Prades i Vilanova de Prades. Avui, Muntanyes de Prades amplia la seva oferta dirigida a les famílies amb les incorporacions de quatre municipis més: l’Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, i Vimbodí i Poblet.

Octavi Bono, ha destacat “la consolidació que suposa per a aquest territori que el 2014 se certifiquessin24 establiments i organismes als que avui se'n sumen 21 més”. En aquest sentit, Bono també ha valorat “el fet d’incorporar quatre nous municipis que demostra el posicionament de la Costa Daurada com a destinació familiar, tant al litoral com a l’interior, i la consolidació del model de marques i segells que tenim”.

En el decurs de l’acte, els alcaldes dels municipis que s’afegeixen a la certificació han rebut de mans del director general de Turisme el diploma que els acredita com a part del segell Natura i muntanya en família: David Rovira (l’Espluga de Francolí), Rosend Roig (Vallclara), Antoni Anglès (Vilaverd) i Joan Güell (Vimbodí i Poblet).

També han rebut les plaques acreditatives els vint-i-un establiments dels municipis adherits al segell: set allotjaments turístics, un alberg, qautre restaurants, cinc empreses de turisme actiu i de natura, dues oficines de turisme, el monestir de Poblet i un centre d’interpretació. En total, Muntanyes de Prades engloba quaranta-cinc empreses adherides al segell.

L’acte també ha comptat amb la presència, entre d’altres, del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla; i la gerent del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, Marta Farrero.

Una oferta adreçada a les famílies

Muntanyes de Prades ha aconseguit aquest segell gràcies a una oferta variada i de qualitat, enfocada a les famílies. En aquest sentit, destaca un reconegut espai natural que inclou el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, que ofereix la possibilitat de gaudir d’excursions i visites ideals per a famílies amb nens. També disposa d’un important patrimoni cultural on destaca el monestir de Poblet (Ruta del Cister i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco), la Vila Vermella de Prades, el Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet, el Museu de l’Alabastre de Sarral, museus i espais visitables de l’Espluga de Francolí (les Coves, el Museu de la Vida Rural...), entre d’altres.

Per a aquells més actius, Muntanyes de Prades ofereix tot tipus de rutes que es poden fer a peu, en BTT o fins i tot a cavall. El GR 7, el GR 65 i les seves variants enllacen els diversos municipis de la destinació amb la Costa Daurada i l’interior de Catalunya. A tot això, cal afegir una variada oferta de lleure i gastronòmica amb restaurants de cuina catalana i amb uns productes locals d’alta qualitat i llarga tradició.

Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme

'Natura i muntanya en família' i 'Platja en família' són segells d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han d’acomplir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.

Actualment a Catalunya hi ha quatre destinacions amb el segell 'Natura i muntanya en família': les Valls d’Àneu, la Vall de Boí i Berga, als Pirineus; i Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.