Dissabte, 20 d'Abril de 2024

L'Hospitalet de l'Infant se suma a la Setmana de la ciència amb dos tallers per als petits de casa

Tindran lloc el 17 de novembre

12 de Novembre de 2018, per Redacció/ ACN
  • Un dels tallers permetrà que la canalla es faci el seu propi 'slime'

    Cedida

Amb motiu de la Setmana de la ciència 2018, que se celebrarà a Catalunya del 9 al 18 de novembre, el Campus extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet i l’AMPA Llastres de l’Escola Mestral han organitzat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i la Diputació de Tarragona, dos tallers de divulgació científica a l’Hospitalet de l’Infant, per al dissabte 17 de novembre.

Un està adreçat a les famílies i recomanat per a nens i nenes de 6 a 9 anys. Anirà a càrrec de Laureano Jiménez, enginyer químic a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) i divulgador científic, que ensenyarà als assistents a fer el seu propi 'slime', la joguina de moda consistent en una massa viscosa.

A causa de l’interès que ha despertat aquesta activitat, se n’han programat dues sessions: una a dos quarts de 10 del matí, i una altra a les 12 del migdia, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere. L’altre està pensat per a infants de 9 a 12 anys (aquesta és l’edat recomanada i en aquest cas no és obligatori que els nens i nenes vagin acompanyats de familiars) i du per títol 'Buscant el nostre ADN. Descobreix el científic que portes dins'.

D’aquesta activitat se n’ocuparà Manuel García, biotecnòleg al Centre Tecnològic de la Química (CTQ) i a la URV, a dos quarts d'11 del matí, a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou. Com que les places dels tallers són limitades (40 persones de màxim a cadascun), les persones interessades a participar s’hi han d’inscriure via correu electrònic a través de l’adreça ampaescolamestral@gmail.com o antena.vandellos.hospitalet@urv.cat.

La Setmana de la ciència

Més d'un miler d'alumnes de primària i secundària de 23 centres escolars de les comarques de Tarragona participaran aquesta setmana en algun dels set tallers científics que s'han dissenyat al campus de Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en el marc de la Setmana de la ciència.

Els tallers, que reben el finançament de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), tracten disciplines molt variades, des de la instal·lació d'un hort urbà sostenible, l'eficiència de les bombetes, la valorització dels residus o la neteja d'aigües residuals. També s'ha organitzat una activitat en què els alumnes apliquen el mètode científic en la determinació de la configuració interna d'una caixa negra.

La Setmana de la ciència també ha programat onze xerrades i tallers en diferents punts. A Bonavista es va celebrar una activitat a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura sobre les estructures dissenyades per da Vinci. Són construccions que es caracteritzen perquè són autoportants, no tenen la necessitat d'utilitzar cap classe d'element connector per aguantar-se, es construeixen amb un sol tipus de peça i la magnitud d'aquesta estructura depèn del nombre de peces que es disposin.

D'altra banda, el centre cívic de Sant Salvador es va omplir per veure els experiments del catedràtic d'Enginyeria Química, que va portar el seu taller la Ciència en Família en què van participar una quarantena de persones. La Setmana de la Ciència a les comarques de Tarragona compta també amb les rutes per aproximar la figura i aportacions científiques d'Antoni de Martí i Franquès, que van començar dimarts i s'allargaran fins al dissabte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics