Dimecres, 24 d'Abril de 2024

L’IRTA crea la Taula institucional de Tarragona per impulsar la recerca al territori

S'hi apleguen representants de l'administració i del món de l'empresa

21 de Març de 2019, per Marc Busquets
  • La taula s'ha reunit a Mas Bové, a Constantí

    Marc Busquets

Amb l'objectiu de donar-se a conèixer i obrir-se a la ciutadania, l'Institut de recerca i tecnologia alimentària (IRTA) ha constituït la Taula institucional de Tarragona, que s'ha reunit per primer cop aquest dijous a Mas Bové (Constantí) amb la voluntat de mantenir, com a mínim, una trobada anual d'ara en endavant. La reunió ha comptat amb la presència de representants de diverses institucions i entitats, amb la voluntat de copsar "quines són les necessitats del territori i quines línies d'acció es poden engegar de manera coordinada", ha assenyalat el director general de l'institut, Josep Usall

Adreçar-se als veïns

Usall ha indicat que la Taula institucional s'ha plantejat per "apropar la recerca a les institucions i per explicar-los què fa l’IRTA". En aquest sentit, ha exposat alguns dels "casos d'èxit" que han sorgit des de Mas Bové, com ara la investigació en la qualitat de l'oli d'oliva, i que ha dut a organitzar tastos a la Xina. També s'ha avançat que es preparen una sèrie d'estratègies adreçades a la ciutadania, tot començant per acollir visites d'estudiants o dels municipis propers. 

El delegat del govern a la demarcació, Òscar Perís, ha posat en valor la tasca de l'IRTA i l'ha analitzada en clau de país, tot subratllant el "valor" que té com a actiu per dinamitzar l'economia del territori. Aquest ha manifestat que cal "potenciar" la col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que l'administració ha de "guiar i tenir cura" d'ens com l'Institut de recerca i tecnologia alimentària per tal que tinguin "projecció" arreu. Pel que fa a les accions pactes en la primera trobada de la taula, s'ha apuntat que es farà una jornada amb les cambres de comerç de la demarcació tarragonina i les empreses de la indústria, a la recerca de projectes "que puguin ser d'interès"

Les principals àrees de treball del centre de l'IRTA a Constantí s’adrecen en dues grans àrees, la producció vegetal i l'animal. Les principals línies de recerca aplicada "en benefici del territori" passen, segons s'ha explicat, per la conservació i l'estudi de la biodiversitat, o la millora genètica d'ametller i l'obtenció de noves varietats, entre altres. Com a curiositat per posar en valor la feina a Mas Bové, Usall ha celebrat el fet que "la majoria de les varietats d’ametlles que es comercialitzen al món s’han originat al centre" en aquest centre de recerca. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics