Dimarts, 26 de Març de 2019

Més de 2.000 alumnes de Batxillerat i Graus Formatius participen al Fòrum TRiCS

El certamen, que ha tingut té lloc aquest dijous i divendres al teatre del Complex Educatiu de Tarragona, consisteix en que els alumnes de segon curs presentin els seus treballs de recerca i de síntesi (TRiCS)

12 d'Abril de 2018, per Redacció
 • Acte de presentació del XII Fòrum TRiCS

  Adrià Díaz Bages

 • Presentació d'un dels treballs per part d'una alumna

  Adrià Díaz Bages

 • Presentació d'un dels treballs per part d'una alumna

  Adrià Díaz Bages

 • Presentació d'un dels treballs per part d'una alumna

  Adrià Díaz Bages

 • Presentació d'un dels treballs per part d'un alumne

  Adrià Díaz Bages

El Teatre del Complex Educatiu de Tarragona s'ha omplert aquest dijous durant la inauguració de la 12a edició el Fòrum TRiCS, una iniciativa que enguany ha assolit xifres de rècord, amb un total de 2.400 assistents al llarg de les dues jornades: 1.200 avui dijous, durant la jornada dedicada als treballs de les àrees de les Humanitats, Ciències Socials, i Art; i 1.200 més demà divendres, en la jornada dedicada a les de Ciències i la Tecnologia.

El Fòrum, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, compta des de la seva primera edició amb el suport de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Precisament el president de l'AEQT, Josep Francesc Font, ha manifestat durant la inauguració el seu “goig de veure un auditori tan ple, senyal que el TRiCS és un projecte exitós, que funciona i és interessant per als alumnes”.

Font ha explicat també que la raó de ser del suport de l'AEQT al Fòrum es basa en tres eixos: "En primer lloc, perquè es posen en valor treballs de recerca. I la recerca i la innovació estan a l'ADN de les nostres empreses i el nostre sector. En segon lloc –ha prosseguit Font-, aquest fòrum implica una transmissió de coneixement i el foment de valors com compartir, ser solidaris i generosos..." Finalment, el president de l'AEQT ha recordat que "el Fórum TRiCS és també futur". "Els estudiants que avui sou aquí sou la generació que en el futur haureu de resoldre els problemes de la societat d'avui, i sou els professionals que haureu d'incorporar-vos al mercat i a les nostres empreses", ha sentenciat Font.

També ha participat en l'acte inaugural l'inspector en Cap Adjunt del Departament d'Ensenyament a Tarragona, Rafael Muñoz, qui ha recordat que el TRiCS va néixer "centrat en treballs de l'àmbit de les ciències, perquè tenia com a objectiu el foment de les vocacions científiques, però aquest objectiu ja es va consolidar plenament al cap de pocs anys i per això portem ja tres edicions incorporant també una jornada dedicada a presentar treballs dels àmbits de les Humanitats, les Ciències Socials i l'Art. El Fòrum no para de créixer i això ens ratifica que ha estat un encert", afirma.

Per la seva banda, la delegada del rector de Comunicació de la URV, Noemí Rabassa, ha mostrat la seva satisfacció perquè activitats com aquesta tinguin lloc al nostre territori, i ha animat els alumnes de segon a continuar estudiant i a plantejar-se fer-ho a la URV, i als de primers curs els ha encoratjat per l'any vinent tornar a ser al Fòrum TRiCS presentant els seus treballs de recerca.

Un cop inaugurat el Fòrum, els alumnes s'han repartit per les diferents aules i han començat les presentacions de treballs i també els tallers organitzats per la URV. Durant aquests dos dies, el Fòrum TRiCS reuneix a l'Antiga Universitat Laboral un total de 2.400 alumnes de 38 centres docents de la demarcació. En total, es presentaran 230 treballs de recerca i crèdits de síntesi.

L'eix central del fòrum es basa en què els alumnes de segon curs presenten als seus companys de primer els treballs que han realitzat. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l'hora d'escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo.

El programa d'aquesta primera jornada el tanca l'acte de cloenda, amb el lliurament dels diplomes i les intervencions i agraïments per part del gerent de l'AEQT, Juan Pedro Díaz, el degà de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV, Luis Marqués Molías, i altre cop de l'Inspector en Cap Adjunt del Departament d'Ensenyament, Rafael Muñoz. Demà divendres a partir de les 9 tindrà lloc la segona jornada del Fòrum, altre cop amb prop de 1.200 assistents, i amb el mateix programa.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

FORUM TRICS BATXILLERAT TREBALLS DE RECERCA
FORUM TRICS BATXILLERAT TREBALLS DE RECERCA
FORUM TRICS BATXILLERAT TREBALLS DE RECERCA
FORUM TRICS BATXILLERAT TREBALLS DE RECERCA
COMENTARIS (0)