Més de 250 alumnes de Cambrils es convertiran en guardians energètics

Els nens i nenes de quart de Primària de quatre escoles aprenen a estalviar energia amb els tallers de la Diputació

07 de Març de 2017, per Redacció

  • Imatge de l'activitat en una escola de Cambrils

    Cedida

Un total de 258 alumnes de 10 grups de quart de Primària de Cambrils treballaran la importància d’estalviar energia i de reduir-ne el malbaratament gràcies als tallers 'Guardians Energètics' de la Diputació de Tarragona, que ha sol·licitat l’Ajuntament pels centres educatius del municipi.

Els tallers, que s’han gestionat des de l’Oficina d’Inclusió Social, es portaran a terme els dies 7, 8 i 9 de març a les escoles Joan Ardèvol, Cambrils, Guillem Fortuny i Cardenal Vidal i Barraquer.

La Diputació ofereix aquests tallers als centres educatius dels municipis adherits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel canvi climàtic i es realitza en el marc de la Setmana Europea per a l'Energia Sostenible. En el cas de Cambrils, l’activitat pedagògica s’emmarca en la línia estratègica d’eficiència energètica del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de l’Ajuntament de Cambrils.

L'objectiu és aconseguir un canvi d'hàbits energètics en l'àmbit domèstic i convertir els nens i nenes en "guardians energètics" de casa seva i protagonistes del guany econòmic que fan els seus pares en estalviar diners. Per aconseguir-ho, se'ls forma en la importància de fer un ús responsable de l'energia en les accions quotidianes, i se'ls explica les conseqüències que pot tenir el malbaratament d'energia. Amb totes aquestes accions es pretén impulsar un canvi d'actituds i hàbits en els participants respecte del consum d'energia.

La metodologia és una introducció de 10 minuts teòrica i la resta més pràctica i dinàmica per capacitar l’alumnat per entendre, opinar i prendre decisions sobre els aspectes de l’entorn amb què interacciona.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.