Dijous, 25 d'Abril de 2024

Més de 29.000 persones es beneficien de Càritas Diocesana a la demarcació

L’entitat alerta de la cronificació de la pobresa i reclama més polítiques socials. L’any passat va invertir 3,8 milions en acció social a la demarcació

18 de Juny de 2017, per S. Cases / C. Filella/ El Punt Avui
  • Els robers de Filigrana de Tarragona van atendre més de 56.000 persones durant l'any passat

    El Punt Avui

Parelles amb fills a càrrec, sense feina o que no arriben a final de mes, i d’entre 25 i 44 anys d’edat. És el perfil dels usuaris de Càritas. Malgrat tot, aquest col·lectiu baixa respecte d’anys anteriors i s’incrementa el de persones d’entre 45 i 64 anys i, sobretot, el de dos grups que es troben als extrems: els de les persones majors de 65 anys i el dels menors de 25.

L’any passat, Càritas Diocesana de Tarragona va oferir atencions bàsiques a 73.698 persones, i les beneficiades van ser 18.541. A les Terres de l’Ebre i el nord de Castelló, l’entitat va atendre més de 10.000 persones, unes 3.600 famílies de les Terres de l’Ebre i el nord de Castelló, l’àmbit de la diòcesi de Tortosa. La xifra es manté similar a la dels darrers anys. Tot i així, el secretari general de Càritas Diocesana de Tortosa, Agustí Adell, va alertar de la cronificació de la pobresa: “Més de la meitat de les famílies fa més de tres anys que estan sent ateses.” En aquesta línia, 350 famílies van demanar ajut a Càritas per primer cop. “Càritas no podrà oferir mai la situació definitiva”, va recordar Adell, en la presentació de la memòria del 2016.

Francesc Roig, president de l’entitat a Tarragona, va indicar que a banda de distribuir menjar i roba, Càritas duu a terme fins a setze projectes d’atenció social, entre els quals destaquen els vinculats a la inserció laboral. “La crisi no ha passat i, per desgràcia, per a molta gent ni ha passat ni passarà”, va lamentar l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. “Els polítics diuen que estem sortint de la crisi o que és una cosa passada, però la realitat de Càritas ens diu que no és així”, va assegurar el representant de Càritas a Tortosa, Agustín Castell.

L’any passat, Càritas Diocesana va invertir quasi dos milions d’euros en els diferents programes de Tarragona, i 1,8 a les Terres de l’Ebre. El voluntariat, amb més de 2.300 persones, és la base de l’entitat.

Preparats per acollir refugiats

Càritas reclama més polítiques socials i internacionals que frenin la desigualtat i protegeixin vides i garanteixin els drets humans. El director de l’entitat a Tarragona posa èmfasi en la capacitat i la voluntat d’acollida a persones refugiades: “Continuem estant en disponibilitat d’acollir les persones que per motius econòmics o per ideologia política es veuen forçosament desplaçades dels seus països i necessiten reflotar les seves vides. Estem preparats, però no han arribat els refugiats”, va dir. Càritas de Tarragona va atendre l’any passat 296 refugiats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Obol  19 de Juny de 2017

En nom de....

...totes les persones necessitades, gracies Càritas. No deixa de ser molt trist, però, que les persones estiguin obligades a viure de caritat per culpa de tots els dirigents del país: monarquia,politics, banquers etc que cobren uns sous que no es mereixen i , a més,no paren de robar. És molttrist.