Diumenge, 24 de Febrer de 2019

Milers de persones gaudeixen de l’exhibició aèria de Tarragona

L'exhibició aèria prevista per dissabte a la tarda es va haver d'ajornar per causes metereològiques

13 de Maig de 2018, per Infocamp.cat
  • Exhibició aèria celebrada aquest diumenge al migdia

    Cedida

Completada la 28a Bicicletada d'aquest matí, l’atenció s’ha traslladat a la façana marítima de Tarragona, on a les 13.30 hores ha tingut lloc la 6a Exhibició Aèria de Tarragona, patrocinada per Repsol i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. Milers de persones han gaudit en directe i de ben a prop unes figures de vol acrobàtic increïbles, espectaculars i d’extrema dificultat que han ofert els membres de l’equip Bravo3 Repsol, que en aquesta ocasió han estat acompanyats per la Patrulla Acrobàtica Jacob 52 i per Alex Balcells.

Equip Bravo3 Repsol

Creat l’any 2009 per tres dels millors pilots a nivell mundial, com són Cástor Fantoba, Anselmo Gámez i Juan Velarde, l’equip Bravo3 Repsol apropa el món únic i emocionant del vol acrobàtic al públic en general. Volen vions Sukhoi 26, construïts amb fibra de carboni, titani i amb motors de més de 400 cavalls de potència. Els tres pilots van començar a practicar el vol en formació l’any 2006. Aquest diumenge l’equip Bravo3 Repsol és una formació molt coneguda arreu del món i actualment és l’única formació de Sukhoi en actiu. Bravo3 Repsol té la seva base d’entrenament a prop de Madrid, tot i que volen i competeixen arreu del món.

El programa de vol de l’equip Bravo3 Repsol és diferent a qualsevol altra exhibició, ja que inclou dos avions d’altes prestacions, en formació tancada, combinat amb figures d’estil lliure de gran espectacularitat: una combinació única pel seu contingut i nivell de pilotatge.

Aquest temporada, el seu programa compta amb 20 figures, 16 de les quals tenen lloc en ajustada formació tancada, i 5 figures d’estil lliure individuals. Tot plegat configura un espectacle que deixa sense paraules al públic, gràcies als molts anys d’entrenament en estil clàssic i a la tècnica adquirida en la categoria unlimited del circuit mundial de vol acrobàtic. 

Patrulla Acrobàtica Jacob 52

Nascuda l’any 2003 amb ocasió del Centenari de l’Aviació, és el resultat de la voluntat i l’esforç dels membres d’una Associació única per estendre l’afició al vol acrobàtic. Comptaven amb l’avió ideal i diversos socis amb la suficient formació aeronàutica, adquirida en l’Exèrcit de l’Aire espanyol, per afrontar el repte. El seu debut es produeix a la Base Aèria de Torrejón (Madrid) i, des de llavors, han participat en un gran ventall d’exhibicions i festivals aeris.

La sisena exhibició aèria de Tarragona s’ha vist completada amb una tercera actuació aèria, la protagonitzada per Alex Balcells (Igualada, 1981). Pilot professional de línia aèria, amb 8.000 hores de vol, és també instructor de vol i de vol acrobàtic, i membre de l’equip nacional en categoria il·limitada, des del 2017. Balcells és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, i en el seu palmarès com a pilot de vol acrobàtic hi figuren tres campionats d’Espanya en categoria avançada (2013, 2014, 2015), un subcampionat d’Espanya (2016) i un subcampionat d’Espanya en categoria avançada (2012), a més de tres medalles de bronze a la Copa Triangular de Vol Acrobàtic, en categoria Elemental (2005), Intermèdia (2006) i Avançada (2009). 

COMENTARIS (0)

Reportatges