Cookie control
Dilluns, 26 d'Octubre de 2020

El Consell de Govern de la URV aprova un pressupost de 109,21 milions d’euros per al 2020, amb una reducció de l’1,33%

El curs 2019-20 s'ha mantingut el nombre d’estudiants de grau de nou accés

17 de Desembre de 2019, per Redacció
  • Campus de les Terres de l'Ebre de la URV

     

El Consell de Govern que s’ha celebrat aquest dimarts, al Campus Terres de l’Ebre, ha aprovat el pressupost per a l’any 2020 que és de 109.216.823,37 euros, i que representa un 1,33% menys que el del 2019. En la línia dels darrers anys, es manté la contenció de la despesa i s’ha incidit especialment en la reducció de les despeses corrents per equilibrar el pressupost.

Aquest pressupost té en compte la previsió que el sistema universitari públic català tingui el mateix finançament que el 2019 més l’increment per a les retribucions del 2020. La transferència de la Generalitat seria de 71,9 milions d’euros. Els ingressos també provenen de la matrícula de grau, màster i doctorat i l’emissió de títols (23,7 milions d’euros), que és l’1,56% superior a l’any passat, sobretot a causa de l’increment dels alumnes de màster. Per contra, tot i no disminuir els alumnes de grau, els ingressos de la matrícula de grau disminueixen degut a l’increment dels alumnes amb beca i descomptes de matrícula que no assumeixen el Ministeri d’Educació ni la Generalitat i que ascendeix a 4,6 milions d’euros. Aquesta quantitat va a càrrec de la URV. També s’hi inclouen els ingressos de caràcter específic (afectats a unes partides de despesa) i altres ingressos.

Pel que fa al pressupost de despeses, la de personal representa el 74,58% del total i correspon a 78,7 milions d’euros per al 2020, un 3,46% més que al 2019. Aquest increment s’explica pel creixement vegetatiu derivat de l’envelliment de la plantilla, l’increment de les cotitzacions a la Seguretat Social, l’augment del 2% de les retribucions d’aquest proper any, i l’augment de la partida prevista per a substitucions i reforços. Degut a aquests increments, les despeses de personal augmenten en 2,6 milions d’euros (el 3,46% més que l’any passat). De fet, les despeses de personal continuen sent superiors a la transferència que es rep del Govern de la Generalitat.

Les despeses corrents de béns i serveis, pressupostades en 18,8 milions d’euros i que suposen el 17,77% del pressupost, es redueixen en un 3,96% respecte del 2019. Aquest any, per una banda s’han donat de baixa les partides extraordinàries que es van dotar l’any 2019 i que van anar a càrrec de majors ingressos de matrícula, i també s’han ajustat les partides a la despesa real dels tres darrers exercicis econòmics aconseguint un estalvi pressupostari. D’altra banda, s’ha incrementat la despesa de l’àmbit de les TIC per automatitzar processos i millorar la gestió.

El curs 2019-20 s’ha mantingut el nombre d’estudiants de grau de nou accés respecte als del curs 2018-19: en total, hi ha 3.140 estudiants de nou accés, dels 3.553 estudiants que van escollir la URV en primera opció. ADE, Dret, Medicina i Psicologia són els graus amb més demanda, superior a l’oferta de places.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics