Cookie control
Divendres, 03 de Juliol de 2020

La URV, present a la Conferència de l’ONU sobre canvi climàtic

04 de Desembre de 2019, per Redacció
  • La conferència té lloc a Madrid fins al 12 de desembre

    Cedida

Diferents programes, recerques i iniciatives que es duen a terme a la URV tenen per objectiu "contribuir al coneixement del canvi climàtic i la reducció dels seus efectes", segons se subratlla des de la universitat del territori. Així, "tant per compartir l’experiència pròpia, com per contribuir a la presa de decisions sobre les accions que caldrà fer a nivell global", diferents col·lectius del centre participen a la Conferència de l’ONU sobre canvi climàtic COP25, que se celebra a Madrid del 2 al 13 de desembre. Estudiants, personal acadèmic i científic i de l’àmbit de la gestió són presents a l’espai de les Nacions Unides, on tenen lloc les conferències i negociacions entre països membres, i a l’espai habilitat per donar a conèixer les iniciatives socials.

Investigadors del Centre d’estudis de Dret ambiental de Tarragona (CEDAT) i membres de l’Associació d’antics estudiants i alumnes de Dret ambiental de la URV s’han integrat en una de les delegacions del Secretariat de canvi climàtic de l’ONU que aplega les organitzacions de recerca que contribueixen per desenvolupar estratègies per abordar tant les causes com les conseqüències del canvi climàtic. Totes elles, junt amb la resta de delegacions, faran aportacions a la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic, "que treballa perquè s’implementi el protocol de Kyoto i l’acord de París per a la contenció de l’escalfament global", s'ha subratllat.

El vicerector de Recerca i planificació científica, Francesc Díaz, va presentar el passat dimarts el projecte Bibliometrics de la Xarxa Aurora, la xarxa internacional d’universitats de la qual forma part la URV. En una taula rodona sobre el paper de l’educació superior davant del repte dels objectius de desenvolupament sostenible, Díaz va exposar aquest projecte col·laboratiu que elabora un quadre de comandament sobre la rellevància i l’impacte social de la recerca que fan les universitats.

El responsable del Pla de medi ambient de la URV, Toni de la Torre, farà una ponència sobre l’experiència de la URV a l’hora de reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. D’altra banda, la mateixa URV (en col·laboració amb l’empresa WGA Water Global Access SL) presentarà en un espai de ciència i innovació una nova tecnologia de dessalinització que redueix el consum d’energia respecte de la tecnologia actual, s’alimenta d’energia eòlica i solar i no aboca salmorra tòxica al mar.

Susana Borràs, investigadora de la URV i adjunta per al Compromís social, presentarà un avenç dels resultats del projecte de recerca 'Constitució climàtica global: governança i dret en un context complex (CONCLIMA)' a la sessió sobre Llei climàtica i governança, així com investigadors del CEDAT participaran al taller 'Crisi climàtica: una qüestió de justícia i drets humans' i en la sessió que es fa a la Universidad Carlos III sobre 'litigis climàtics i justícia'. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  05 de Desembre de 2019

Prou torxes i fums!

En el context d'estar envoltats per multitud d'indústries químiques en pocs kilòmetres, cal fer una acció seriosa al voltant de les xemeneies que cremen sempre gasos. Algú es creu que tècnicament no es pot evitar cremar i llençar milers de tones de tòxics? No hi ha cap projecte per evitar aquest fet innecessari que es produeix arreu del món? Quants milions de tones es llencen cada dia arreu del món? Quin estalvi es donaria cas de no fer-ho? Cal posar-ho damunt de les taules com a element prioritari!