Cookie control
Dimecres, 21 d'Octubre de 2020

La URV redueix la presencialitat als campus per no contribuir a la propagació de la pandèmia

Tots els ensenyaments s’impartiran en la modalitat de docència mixta i es prioritzen les activitats presencials del primer curs de grau

18 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Alumnes de la URV, en una imatge d'arxiu

    Cedida

La incidència actual de la pandèmia en l’àmbit territorial de la URV i les recomanacions fonamentades dels experts de la universitat aconsellen reduir significativament la presencialitat dels 14.000 estudiants i més de 2.000 treballadors als campus per no contribuir a una propagació superior de la pandèmia. Per això, en una resolució emesa per la rectora aquest divendres 18 de setembre, s’estableix que la presencialitat de la docència durant el primer quadrimestre es restringeixi a allò que els docents dels diferents ensenyaments considerin imprescindible i es regulen les condicions en què s’ha de desenvolupar l’activitat universitària per al curs 2020( 2021.

Més concretament, la resolució detalla que tots els ensenyaments dels diferents cicles (grau, màster i doctorat, així com la formació continuada i els ensenyaments conduents a títols no oficials) s’han d’impartir en la modalitat de docència mixta. Amb aquest objectiu s’han instal·lat càmeres a les aules que permetran enregistrar les classes i ser emeses per als estudiants que hagin de seguir-les des de casa. Les facultats i escoles han de decidir quines activitats seran presencials en funció dels requeriments formatius, i es donarà prioritat al primer curs de grau (estudiants de nou accés) i a les activitats que durant el curs 2019/ 2020 s’han demostrat més difícils de fer de manera virtual, com ara pràctiques clíniques, pràctiques de camp, laboratoris o algunes avaluacions.

Per als estudiants de primer curs i per a assignatures d’altres cursos, es poden fer classes teòriques en grups reduïts (al voltant de 30 estudiants), si es pot mantenir la distancia de seguretat d’1,5 metres i l’espai permet ventilació. També es poden fer activitats lectives a l’aire lliure si es manté la distància de seguretat, sempre que el nombre d’estudiants convocats simultàniament al campus no sigui superior a 300.

Tot i això, si hi ha estudiants que no tenen els mitjans tecnològics per seguir la classe síncrona a distància han de formar part, preferentment, del grup d’assistents presencials si ho sol·liciten al responsable d’ensenyament, que ho haurà de valorar. També tenen preferència els estudiants que justifiquin documentalment alguna necessitat educativa especial que aconselli la presencialitat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics