Dijous, 18 d'Octubre de 2018

Mont-roig del Camp presenta quatre grans projectes per enguany

L'N-340 es convertirà en una rambla urbana al seu pas pel nucli de Miami

03 de Gener de 2018, per Jordi Garcia Arnau
  • Imatge de la N-340, al seu pas per Miami Platja

    Jordi Garcia

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha fet un repàs aquest dimecres als grans projectes del municipi previstos per aquest 2018. Es tracta de la desamortització de la via de ferrocarril convencional, la nova rambla urbana a Miami, un nou espai sociocultural i la inauguració de la casa-museu de Joan Miró.

La propera posada en marxa, prevista pel segon trimestre d'enguany, del nou traçat ferroviari entre l'Estació del Camp (Perafort) i el Coll de Balaguer (l'Hospitalet) representarà el desmantellament de l'actual traçat pels municipis de Mont-roig i Vandellòs. Morancho ha manifestat que l'actual via "divideix el nucli de Miami i que no aporta gairebé res positiu al municipi".

Tot i que la Generalitat havia mostrat un cert interès a aprofitar l'actual traçat per ampliar el Tramcamp més enllà de Cambrils, ni l'Ajuntament de Mont-roig ni el de Vandellòs han considerat oportú mantenir un servei amb poc ús, i s'han inclinat per la conversió en una via verda d'uns 19 quilòmetres, a l'estil de la Terra Alta. A tal efecte, aviat faran una visita a Calatayud per veure quin pot ser el model d'aprofitament per aquest nou recurs turístic.

Obres a l'N-340 al seu pas per Miami Platja

Finalment es produirà la reversió de l'antiga N-340 al seu pas pel municipi i aquest fet permetrà endegar les obres de conversió d'un quilòmetre de via en una rambla urbana al seu pas pel nucli de Miami. L'obra tindrà un cost d'uns 4,5 milions d'euros, que pagaran a parts iguals l'Ajuntament i la Generalitat, i no hi haurà contribucions especials als veïns de la població.

La nova rambla inclourà un carril-bici, terrasses i un parc urbà entre altres elements en el que pretén ser un model innovador. És previst que les obres comencin durant la segona quinzena de febrer i hauran d'estar acabades abans de final d'any.

Espai sociocultural

L'ajuntament ha començat un procés participatiu per veure les necessitats de la població per tal d'omplir de contingut el nou espai sociocultural que és previst construir a Mont-roig, amb un cost aproximat d'un milió d'euros. Fran Morancho ha inclòs el projecte en un procés de reordenació d'espais públics, el qual també preveu el retorn de l'edifici de l'Ajuntament a la seva antiga seu al centre del poble.

Així mateix, el batlle de Mont-roig del Camp també ha destacat el projecte de Mas Miró com un "espai d'interès que va molt més enllà del municipi". Es preveu la inauguració de la casa-museu Miró el dia 20 d'abril, coincidint amb el 125è aniversari del naixement del pintor. Segons ha informat, és previst que l'Estat hi aporti uns 200.000 euros, una xifra molt inferior a la que hi destinarà la família de Miró, que serà de vora 750.000 euros.

Actualment es treballa per aconseguir més finançament privat per dotar l'espai del màxim interès, fins al punt que es contempla una exposició temporal de quadres originals de Joan Miró. Morancho també ha apuntat la possibilitat que en la inauguració es pugui comptar amb la presència del rei d'Espanya.

COMENTARIS (0)