Divendres, 29 de Març de 2024

Montblanc prepara el 30è aniversari de la Setmana Medieval amb un espectacular drac de Sant Jordi

L'Associació Medieval ha preparat un manual de bones pràctiques per millorar aspectes de la festa

22 de Gener de 2017, per ACN
  • El Sant Jordi de la 30ena edició de la Setmana Medieval ofereix una rosa a la princesa

    ACN

Montblanc està ultimant ja els detalls de la Setmana Medieval durant la qual el municipi reviu la Llegenda de Sant Jordi. Coincidint amb el trentè aniversari de l'esdeveniment, el programa s'omplirà de "petites pinzellades" per celebrar-ho, segons ha explicat el president de l'Associació Medieval, Joan López. Entre les novetats, s'ha presentat un manual de bones pràctiques on es recullen un seguit de recomanacions a tots els participants sobre la indumentària o altres consells. Segons López, els darrers anys s'ha detectat un "cert relaxament" en alguns aspectes de la Setmana Medieval i per això han vist convenient "cuidar els detalls que han fet única la festa". D'altra banda, la gran novetat serà l'estrena d'un drac nou, que es preveu espectacular, i que es presentarà l'11 de març. Dissabte, l'Associació Medieval va escollir els dos montblanquins que seran protagonistes de la festa: Sant Jordi i la Princesa.

A diferència de la programació d'actes que hi va haver en el 25è aniversari, en la 30a edició es commemorarà l'aniversari amb diverses "taques" en el programa d'actes i no amb actes concrets ni especialment destacats. Pel que fa al manual de bones pràctiques, es recorda als participants "aspectes a cuidar" que són "tota una declaració d'intencions de cap on es vol anar", segons López. Al llibret, que s'entregarà a tots els participants, es recorda com ha d'anar vestit cadascú segons el rol i altres normes, com ara no vestir ulleres de sol, rellotges o utilitzar el telèfon mòbil.

Enguany, quan la Diada de Sant Jordi coincideix en diumenge, Montblanc espera una gran afluència de visitants, similar a l'any passat, quan va caure en dissabte. El president de l'Associació Medieval ha assenyalat que caldrà "estar preparats per fer front a l'allau de visitants" i ha convidat tots els catalans a viure la Diada des del municipi, en un dia en què s'espera que sigui tant o més multitudinari que l'any anterior. Amb tot, la representació de la llegenda de Sant Jordi se celebrarà en dissabte.

Pel que fa a les xifres de visitants, que l'organització no dona des de fa uns anys, López ha explicat que s'està treballant per donar-los d'una manera "molt acurada" i ha detallat que comencen a tenir "indicadors bastant fiables", fets amb l'ajuda de consultories i que utilitzen diferents mètodes (des de la venda d'entrades fins a enquestes al carrer o ocupació dels estacionaments).

Aquesta serà la primera Setmana Medieval amb la junta de l'Associació renovada i per tot plegat s'han buscat canvis en alguns aspectes, entre els quals destaca el cartell, que protagonitzen quatre nens de cinquè de primària de les dues escoles de Montblanc. Dos nens i dues nenes apareixen vestits amb la roba original dels principals personatges de la festa: els Reis, Sant Jordi i la Princesa. "És una picada d'ullet a les noves generacions que ompliran els vestits en un futur", ha explicat López.

Dissabte a la nit, els socis de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi van escollir els protagonistes de la festa, Sant Jordi i la Princesa. Arnau Fabra, el Sant Jordi d'aquesta edició, ha explicat que tenia moltes ganes de vestir-se com el personatge després que el seu germà gran ja ho fos en una edició anterior. "Em posava el vestit per casa", ha confessat rient. Per la seva banda, la Princesa, Júlia Requesens, ha explicat que des de petita havia tingut la figura de la Princesa "molt present", "com totes les noies de Montblanc", ha dit. Finalment, Encarna Cobo, que va començar a participar en la festa fent d'esclava, és la Reina i Magí Cendra, el Rei.

Programa

Enguany, l'Associació Medieval aposta per mantenir al programa dos dels actes estrenats el 2016, i que van gaudir de gran èxit entre el públic. D'una banda, el Torneig Medieval Nocturn, que escenifica la lluita entre diferents cases nobles amb espases, cavalls i focs artificials. El 29 d'abril a la nit se'n faran dos passis, amb un aforament total de 1.200 persones. L'espectacle infantil que recrea la Llegenda de Sant Jordi, ideat i teatralitzat per socis de l'associació, va exhaurir l'any passat les entrades per a les diferents sessions. Així, aquest 2017, tornarà a escena. En la mateixa línia, l'entitat reforça els espectacles familiars i de petit format. Una de les novetats serà una visita teatralitzada i amb música al call jueu de Montblanc, a càrrec de la companyia "La Jueva de Tortosa". Pel que fa a la representació més emblemàtica de la festa, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, tindrà lloc el 22 d'abril. Aquest espectacle de gran format a la muralla podran gaudir-lo, en dues sessions, 3.000 persones.

Les Nits Malignes compleixen 10 anys portant grups referencials de l'escena nacional i internacional. Per a celebrar-ho, enguany es faran dues nits de concerts. El 21 d'abril el cap de cartell serà Saurom, i l'endemà dissabte 22, Gatillazo.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics