Neix la Càtedra URV per a l’estudi del fet casteller

S’impulsaran diferents accions per tal que més gent conegui la terminologia castellera

22 de Febrer de 2017, per Redacció

  • Imatge dels diferents membres de la URV i de la Vella de Valls que han promogut la Càtedra sobre l'estudi del fet casteller

    Cedida

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han signat un conveni per posar en marxa la Càtedra URV per a l’estudi del fet casteller. L’objectiu és esdevenir una eina de reflexió interdisciplinària que generi debat i divulgació a l’entorn de la cultura i l’evolució dels castells des de la recerca històrica universitària.

Des d’aquesta nova Càtedra, de la qual Josep Sánchez Cervelló –catedràtic d’Història Contemporània de la URV i degà de la Facultat de Lletres- serà el director, s’impulsaran diferents accions per promoure el fet casteller. Una d’aquestes és la realització d’una investigació dels darrers 200 anys dels Xiquets de Valls, ja que fou en la capital de l’Alt Camp on començà aquesta tradició. En aquest sentit, el president de la Vella de Valls, Joan Ibarra Rodríguez, ha destacat el paper pioner de la càtedra: “es tracta del primer projecte estable de recerca professionalitzada en matèria castellera i ha de servir coma a referent per a altres projectes d’investigació”.

A més, es divulgaran entre les escoles i instituts els valors de superació, integració multicultural i el treball en equip. Així com també, s’organitzaran diversos seminaris i jornades de formació per potenciar la recerca, per tal que cada vegada més la gent conegui la terminologia castellera i la sàpiga interpretar. A part, es promouran exposicions i tallers on es promocionarà l’estudi i difusió dels arxius de les diferents colles castellers i de particulars.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  22 de Febrer de 2017

Penseu en tots!

Si es treballa amb tota la seriositat adient no es pot oblidar la presència a Reus dels GANXETS DE REUS, amb una trajectòria curta però molt intensa i eficaç. En certs 'foros' no es contempla però caldria reconèixer l'esforç i la trajectòria intensa sortint del no res, amb força entrebancs momentanis que es van poder superar. Malgrat tot, tinc molt bons records.