Divendres, 19 d'Abril de 2024

Nou turisme a Vila-seca

El municipi porta trenta anys per canviar un model basat 'en la honestedat, la perseverança i un fort lideratge'

16 de Novembre de 2017, per Marina Martínez/ Infocamp.cat
  • La Facultat de Turisme i Geografia de la URV a Vila-seca ha acollit, avui, la setena edició del Fòrum REDINTUR

    ACN

Any 1989, Salou i Vila-seca es segreguen i aquesta darrera ha de començar a treballar en un nou model turístic. El municipi, que conviu també amb el sector industrial i químic, necessita trobar un equilibri entre aquests àmbits i el turisme per tal de garantir una bona convivència. D’aquesta manera començava la seva carrera Vila-seca, fa trenta anys, per acabar esdevenint-se en un municipi turístic conegut arreu d’Europa que acull més de 40.000 visitants en temporada alta.

Aquesta ha sigut la ponència que ha tingut lloc avui a la setena edició del Fòrum Renditur -a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV de Vila-seca- on s'han explicat les diferents estratègies ideades per assolir els objectius actuals i el plantejament de nous reptes. El president del Patronat de Turisme, Pere Segura, ha deixat clar que “Vila-seca ha sabut cicatritzar i cosir tot allò que semblava impossible d’unir”. La transformació, s’ha basat en “la honestedat, la perseverança i un fort lideratge”. Tot i la suma d’esforços, el rector de la URV, Anton Ferré, ha lamentat que les diferents ciutats de la demarcació “treballin per separat” però reconeix la gran tasca de Vila-seca ja que “hi ha ciutats que tenen plans turístics però no els desenvolupen i es queden en l’època romana”.

En concret, els projectes d’aquests darrers anys al municipi han estat diversos. Per una part, la recuperació del patrimoni amb l’objectiu d’aconseguir un bé social per la ciutadania com és el cas del Castell; el treball amb projectes per integrar l’urbanisme marítim amb les infraestructures com es va fer amb el Pinar del Perruquet; la transformació de vertaders -a través de Fons Feder- com la Torre d’en Dolça; o la recuperació i gestió de la platja de La Pineda. Alhora, la col·laboració entre el sector privat i administracions ja que “projectes com l’Aquopolis van esdevenir, en el seu moment, que fos un dels parcs aquàtics més importants de Catalunya”, ha informat Segura. També s’inclou el canvi en el model hoteler fins arribar a comptar amb allotjaments de quatre i cinc estrelles: “Destaquem sempre la qualitat i no la quantitat”. I, finalment, va arribar un dels projectes més fort: Port Aventura i, més recentment, Ferrari Land ja que “generen més de quatre milions de visitants i és el sisè parc d’Europa més visitat”, ha explicat el president del Patronat de Turisme. Aquests projectes situen el municipi de Vila-seca a com el coneixem actualment; però la tasca continua.

El proper pas en el que ja es treballa és en convertir Vila-seca en un Prestige Corner; és a dir, una destinació que sigui coneguda a nivell global i rebi turisme de “prestigi”: “Tenim les eines necessàries per assolir la fita -prevista pel 2021- perquè comptem amb la futura incorporació del Hard Rock, la nova terminal de creuers a La Pineda i nous projectes ambiciosos”. A més, es potenciarà el turisme familiar, d’oci, de luxe, el golf, el wellness, l’enoturisme, el turisme esportiu, el de creuers i el de negocis. En definitiva, tot un nou pla estratègic que evoluciona com ho fa el turisme: constantment

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics