Cookie control
Dimarts, 23 de Juliol de 2019

'Nutrisalt' estudia com obtenir nous ingredients amb propietats saludables a partir de subproductes agrícoles del Camp

18 de Juny de 2019, per Redacció
  • El congrés es va dur a terme la setmana passada

    Cedida

'Nutrisalt', el projecte d'especialització i competitivitat territorial, va presentar a la 2a edició del 'Tech4Good Congress', fòrum anual que organitza el centre tecnològic Eurecat, els avenços en la recerca que es porten a terme per trobar ingredients amb potencials propietats saludables que provinguin de parts que no s'aprofiten de plantes del Camp de Tarragona, com l'avellaner, el taronger, la vinya, el noguer, la síndria, el meló, la pomera o la tomaca.

El congrés va tenir lloc el passat dijous 13 de juny al Caixaforum de Barcelona. El director de l'Àrea de biotecnologia d'Eurecat, Antoni Caimari, ha donat a conèixer estratègies de valorització de subproductes de la indústria agroalimentària, com closques, pellofes o pinyols, d'algunes espècies vegetals del Camp de Tarragona, per obtenir extractes amb potencial per tal de millorar aspectes de la salut de les persones, desenvolupades dins del projecte 'Nutrisalt', que té com a finalitat avançar cap a una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible.

S'estima que els residus derivats de la indústria alimentària i agrícola constitueixen gairebé el 30% de la producció agrícola global. Es tracta de productes amb baix valor econòmic, que es poden reaprofitar i re-valoritzar si s'obtenen ingredients bioactius a partir d'ells. La present edició del 'Tech4Good Congress', que s'ha dut a terme sota el lema 'Un futur més saludable per a les persones i el planeta', s'ha centrat en la biotecnologia i les tecnologies netes i ha posat de manifest els principals reptes i tendències per als propers tres anys des del punt de vista de l'economia circular.

El projecte 'Nutrisalt' és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Reus amb la implicació d'Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l'Institut de recerca i tecnologia Agroalimentària (IRTA) i compta amb la col·laboració del teixit empresarial del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp. A més a més, compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER i de la Diputació de Tarragona. El 'Tech4Good Congress', que ha superat els 350 inscrits, ha comptat amb el patrocini de Grifols i amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2019.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges