Oberta la matrícula a l’oferta formativa del viver d’empreses de l'Hospitalet

S’hi posen a l’abast cursos, mòduls, tallers pràctics i carnets professionals

17 de Març de 2017, per Redacció

  • Imatge del curs de francès que s'està fent actualment

    Cedida

El període de matrícula per a l’oferta formativa que l’empresa municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant de promoció econòmica (IDETSA) posa a l’abast per aquest primer semestre de l’any és oberta. Les persones interessades a apuntar-se a aquesta oferta pensada per ampliar el currículum dels alumnes i la seva formació dins dels sectors amb més potencial de creixement al municipi han d’adreçar-se al viver d’empreses, situat al polígon industrial Les Tàpies. Enguany, com a novetat, també poden fer la preinscripció via online, a través de la pàgina web i, en concret, de l’eina informàtica que es va posar en marxa l’any passat per millorar la gestió de currículums de la Borsa de Treball Municipal.

La nova oferta, que s’ha dissenyat “pensant en les persones i empreses del nostre territori a la recerca de nous horitzons d’ocupabilitat”, segons ha explicat el regidor d’Ocupació i Emprenedoria, Miguel Ángel Garcés, inclou gairebé una quarantena d’accions formatives. Entre aquestes, hi ha cursos d’informàtica (de les aplicacions de Word, Excel i Power Point, de xarxes socials, de personal branding) i d’idiomes (d’anglès i francès bàsic I i II), amb certificats d’aprofitament; i mòduls formatius d’informàtica, administració i logística, amb què es pot aconseguir l’acreditació de certificat de professionalitat sencera o parcial.

Aquests mòduls teòrico-pràctics són totalment gratuïts per a l’alumnat, estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i tenen com a finalitat millorar la capacitació i qualificació professional per afavorir la inserció laboral dels treballadors prioritàriament en situació d’atur.

Els tallers pràctics, amb certificat d’aprofitament, estan vinculats als sectors del comerç, la indústria 4.0, l’orientació per la recerca de feina i l’emprenedoria. El regidor Miguel Ángel Garcés ha destacat els tallers relacionats amb el sector de comerç que s’han programat en resposta a les mancances detectades al pla de dinamització comercial del municipi  (d’Instagram per a l’empresa, d’aparadors, d’il·luminació de les botigues i sobre la importància del punt de venda, entre altres relacionats amb el màrqueting).

En la nova oferta formativa d’IDETSA també han guanyat protagonisme els cursos que permeten l’obtenció de carnets professionals, una titulació oficial homologada. En total, n'hi ha nou: de carretons elevadors, de transpaleta, de prevenció de riscos laborals i de prevenció de riscos laborals d’ofici; de manipulació i aplicació de productes fitosanitaris, de manipulador d’aliments, de prevenció i control de la legionel·losi i la legionel·la; de Desfibril·lador Extern Automàtic i de primers auxilis i suport vital bàsic.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.