Dijous, 28 de Març de 2024

Obre'm el teu armari

L'assessora d'estil Sònia Morell, que al febrer serà a Cambrils per fer-hi una xerrada, treballa la millora de l'autoestima dels seus clients a través de la roba

26 de Gener de 2019, per Marc Busquets
  • Morell, en una xerrada d'estil

    Cedida

Se sol dir que el rostre és el reflex de l'ànima, però el que de ben segur que pocs saben és que l'armari de casa pot revelar molta altra informació de la nostra vida. Aquesta és una de les màximes de la Sònia Morell, al capdavant del projecte T'he trobat des de fa més de tres anys. "Em defineixo com assessora d'estil", resum de manera senzilla, si bé la seva feina permet que els seus clients millorin l'autoestima i superin determinats obstacles. "La roba que portem diu molt, moltíssim, de nosaltres", subratlla. El proper 14 de febrer, per cert, serà al centre cultural de Cambrils per fer-hi una xerrada sobre moda. 

Les 'coses del passat'

"El meu objectiu és ajudar a la gent per tal que es retrobi, i perquè sàpiga què comunica quan es posa segons quina roba", explica a Reusdigital.cat. A banda, diu, triar el 'look' abans d'una jornada de treball no sempre és senzill, i ella mira de posar-hi remei. És un problema, pel que sembla. "N'hi ha molts que sempre es posen la mateixa roba perquè els és més fàcil que obrir l'armari i escollir", revela. "L'armari és el dia a dia, i el reflex de la teva vida. Hi guardes coses del passat, com pantalons de l'institut, o el vestit amb el qual et vas casar", detalla. 

"Quan faig un fons d'armari amb un client, és un regal. D'alguna manera, se'm dóna permís per entrar en les seves vides", agraeix. Tot plegat és quasi catàrtic. "Treus una camisa i et diuen 'això ja ho podem llençar, que és una d'una exparella', i es barregen decisions més fredes amb d'altres de molt personals", argumenta. La van a veure tot tipus de perfils, alguns dels quals preocupats perquè "en el seu àmbit laboral veuen que no progressen, o que no troben parella, o que tenen pors i inseguretats", descriu. 

Persones 'invisibles'

La recepta Morell, apunta, es basa en el fet que "em deixo portar, quan sóc amb els clients. Miro d'atendre les seves necessitats segons sorgeixen, i així tot va bé". La moda i la imatge personal, manifesta, "no són pas una qüestió frívola". "Quan ets amb un client, es comença parlant de la roba i acaben sortint coses que sacsegen el seu món interior", exposa l'assessora. S'inicia llavors un camí "per retobar-se, perquè n'hi ha molts que s'han perdut". És el que ha batejat com 'la dona invisible'. "Però també n'hi ha, d''homes invisibles'", matisa. 

Qui són? "Després del part, posem per cas, el cos d'una cosa no és el mateix. Per a algunes dones, no és fàcil", assenyala. S'entra en una dinàmica, a més, "en què és més còmode fixar-se en tot allò que no ens agrada que no pas en mirar de treure's partit d'una altra manera, tot potenciant altres virtuts", continua Morell. Un home pot esdevenir invisible "després d'una separació o d'un divorci", mentre que les dones "acostumen a venir-me a veure quan ha tingut fills. Es mira al mirall i no s'hi reconeix, o que pel que sigui hagi prioritzat altres coses abans que la seva imatge". 

"Ni faig miracles, ni endevino res. Es tracta de fer front a les debilitats", raona. Si es fa el pas, "és perquè el client vol canviar, perquè està cansat de segons quina situació", rebla. Admès això, i després d'una sèrie de converses, Morell obre l'armari. I comença una nova etapa. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics