Dissabte, 23 de Març de 2019

Organitzacions sindicals i feministes criden a la vaga general del 8 de març

Els convocants de la vaga fan una crida a “buidar els llocs de treball”

03 de Març de 2018, per Joan Gomis
  • La Plataforma 8m del Camp amb el lema 'Vaga general feminista'

    Joan Gomis

  • La Plataforma 8m del Camp amb el lema 'Estem fartes d'estar fartes'

    Joan Gomis

  • Les portaveus del CGT,

    Joan Gomis

  • Joan Gomis

Representants de la plataforma 8M del Camp han presentat aquest dissabte a Reus, la mobilització de vaga general feminista, de 24 hores, prevista per al pròxim 8 de març. A la convocatòria de vaga s’hi sumen sindicats com CGT, CNT, la IAC, COBA, i altres associaciones anticapitalistes i d’estudiants. 

La vaga, amb caràcter internacional, té diversos objectius, entre els quals, protestar per la situació de desigualtat laboral entre homes i dones, modificar els models de consum cap a una direcció "conscient i sostenible i no sotmesos al capital"; i "aconseguir una societat en clau feminista igualitària i antipatriarcal" per acabar amb la violència masclista, agressions, marginacions i exclusions. 

Les portaveus han criticat posicionaments d’altres sindicats, com el d’UGT i CCOO, ja que han convocat dues hores de vaga i no 24 “ i cal demostrar que si les dones ens aturem, tot s'atura". Les tres representants han fet una crida a la població per "buidar els llocs de treball i estar al carrer". També han apuntat que en la vaga hi han de formar part els estudiants perquè "des de l'educació es pot transmetre la necessitat de fer els canvis estructurals esmentats.  

L'acte principal de la jornada tindrà lloc a Tarragona. S'ha convocat una manifestació que començarà a les 7 de la tarda, a la plaça Imperial Tàrraco, i que acabarà a la plaça de la Font amb un acte polític.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Plataforma 8m del Camp Reus Vaga General Feminista
Plataforma 8m del Camp Reus Vaga General Feminista
Plataforma 8m del Camp Reus Vaga General Feminista
COMENTARIS (0)

Reportatges