Dimarts, 11 de Desembre de 2018

Participants en el Voluntariat per la llengua descobreixen la història de Cambrils

28 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Assistents a la visita

    Cedida

El passat dissabte, 25 de novembre, un grup de vint-i-cinc persones format per voluntaris, aprenents i alumnes del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, i especialment del Servei Local de català de Cambrils,  va participar en una visita guiada a dos espais museístics del municipi: el Molí de les Tres Eres i el Museu Agrícola.

La visita va començar a les 11 del matí al Molí de les Tres Eres, seu del Museu d’Història de Cambrils. Allí van poder descobrir l’origen i la funció d’aquest edifici, un antic molí de farina que data del segle XIII. El guia, a banda d’explicar-los detalladament com era el procés d’elaboració d’aquest producte, els va fer una demostració real de com funcionava.

Acabada aquesta explicació, es van dirigir junts fins a l’antic celler del municipi, un edifici modernista construït el 1920 i que actualment acull el Museu Agrícola de Cambrils. Allí van descobrir els processos d’elaboració del vi i de l’oli (els dos productes que s’hi feien), la maquinària que s’utilitzava, els espais on es guardaven, així com els desenllaços diferents que van tenir aquests dos productes,.

Al final de la visita van poder gaudir d’un tast d’aquest oli elaborat a Cambrils. 

COMENTARIS (0)

Reportatges