Cookie control
Diumenge, 16 de Juny de 2019

Polseguera mediàtica i política per la designació del càrrec de cap de Gabinet d'Alcaldia a Cambrils

Des del govern asseguren que encara no han decidit la persona que ocuparà aquest càrrec

03 de Novembre de 2016, per Lluís Rovira/ Revista Cambrils
  • Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament

    Revista Cambrils

La propera designació del càrrec de Cap de Gabinet de l'Ajuntament de Cambrils està provocant una intensa polseguera mediàtica i política. En el recent ple municipal celebrat el passat 25 d'octubre, s'aprovaven les "característiques del càrrec de confiança del cap del Gabinet d'Alcaldia" i això comportava, segons les explicacions que van anar fent els representants dels diferents grups polítics, la destitució de la fins llavors cap de premsa de l'Ajuntament per una altra persona que segons va dir l'alcaldessa, Camí Mendoza, encara no s'havia decidit. Tal com va assegurar l'alcaldessa, es disposava d'un llistat de possibles candidats.

Per molt que van insistir els regidors de l'oposició, la resposta va ser la mateixa i que la previsió era que a meitats d'aquest mes de novembre ja es conegués la persona que ocuparia el càrrec de Cap de Gabinet. Tot i això, la rumorologia apuntava, des de feia ja unes setmanes, un nom concret i va ser Canal Reus TV qui al fer la notícia del ple del passat 25 d'octubre assegurava que, "segons fonts consultades", el nou càrrec era per a "una neboda de l'expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira".

Comunicat dels partits de l'oposició

Després d'aquest rebombori mediàtic, els quatre grups polítics a l'oposició, NMC, C's, PP i AdC, han elaborat un comunicat conjunt qualificant de "filtració interessada" aquesta notícia i sol·licitant la confirmació o no del nomenament. El comunicat manifesta que "ens sembla d'una extrema gravetat que es produeixi una filtració a la premsa d'un tema d'aquesta importància, sobretot atenent al fet que la senyora alcaldessa es va comprometre en l'últim ple a comunicar aquest nomenament com a deferència als partits de l'oposició. No és la primera vegada que succeeix en casos d'especial rellevància, com ja va passar amb la crisi de la Cooperativa de Cambrils, on es van comunicar els fets a la premsa abans que a la pròpia oposició malgrat el pacte previ d’actuar a la inversa."

Pel que fa al nomenament del Cap de Gabinet, els partits de l'oposició sol·liciten "la confirmació o no, per part de l'alcaldessa, d’aquesta persona com la futura Cap de Gabinet de l’Ajuntament de Cambrils. No en va, la primera filtració sobre el nom de la persona que substituiria a l’actual Cap de Comunicació es va produir a les 24 hores de que l’alcaldessa declarés, en seu plenària, que encara no sabia qui seria la persona que ocuparia aquest càrrec".

El comunicat de l'oposició també fa esment del silenci que van mantenir les representants dels altres dos grups de govern, CiU i PSC, quan es va tractar aquest tema en el ple. Cap de les dues representants d'aquests partits va obrir la boca tot i la insistència dels representants dels partits de l'oposició. Segons el comunicat, "és simptomàtic el silenci demostrat pels socis de govern de l’alcaldessa, CiU i PSC. En el cas que es confirmés aquest nomenament, es dotaria aquest càrrec d'un perfil clarament polític. Les relacions de parentiu d'aquesta persona, filla i neboda de destacats membres d'ERC, sent un d'ells el que va negociar el pacte de govern a l'Ajuntament de Cambrils, concedeixen al càrrec en sí mateix un alt contingut polític, sense tenir cap constància del perfil professional de la persona seleccionada".

Col·lapse administratiu en el Consistori

El comunicat acaba dient que "els arguments emprats per l'alcaldessa a l'hora de defensar el nomenament d'un Cap de Gabinet van ser la millora de la situació administrativa interna, funcions de premsa, i protocol de l’Ajuntament. Aquestes explicacions vénen a confirmar les denúncies de col·lapse administratiu que venim realitzant des de l'oposició, ja que es produeixen retards injustificats en la tramitació d'expedients, resposta a instàncies presentades, i fins i tot en la metodologia en dirigir-se a les preguntes efectuades en seu plenària. Molt ens temem que aquesta situació no vagi a millorar amb el nomenament de la nova Cap de Gabinet. En el cas de confirmar-se aquesta designació els grups de l'oposició coincidim que no es tracta del perfil adequat al lloc que ha d'ocupar malgrat que ens reservem la valoració final corresponent quan es confirmi de forma definitiva aquest nomenament."

Des del govern municipal s'assegura que encara no s'ha decidit quina persona ocuparà el càrrec de Cap de Gabinet

Per part del govern municipal s'assegura, segons s'ha manifestat a revistacambrils.cat, que, de moment, encara no s'ha decidit quina persona ocuparà el càrrec de Cap de Gabinet i que quan ja estigui decidit es comunicarà. Segons aquestes mateixes fonts municipals, es disposa d'un llistat de possibles candidats i que es triarà en funció del currículum i del perfil que es consideri més adequat per a ocupar aquest càrrec.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges