Dissabte, 23 de Febrer de 2019

Prades obté el segell de ‘Poble amb Encant’

És el primer municipi de la demarcació de Tarragona que obté aquest segell de l’Agència Catalana de Turisme

05 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Prades disposa de molts elements per ser un poble amb encant

    Fabián Acidres

El municipi de Prades ha obtingut el segell de 'Poble amb encant' atorgat per l’Agència Catalana de Turisme. El 2014, Prades ja va ser reconegut amb el segell de ‘Natura i Muntanya en Família’. Prades és el primer municipi de la demarcació de Tarragona en obtenir aquest segell.  

Al mes de maig van visitar el municipi tècnics de l’ACT per valorar si es complien els requisits per formar part del programa. Aquest segel, s’adreça a pobles amb un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captivin i enamorin el visitant i que ve donat precisament per la conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics. El passat 13 de juny es va aprovar la candidatura de Prades com a ‘Poble amb Encant’ i a finals d’any es farà la cerimònia d’entrega del distintiu a tots els pobles adherits.

A Prades destaquen els diferents elements patrimonials que la fan tan singular amb vestigis d'un passat medieval a més del color rogenc de la pedra amb la qual molts dels seus edificis han estat construïts i que li dóna el sobrenom de Vila Vermella. El poble conserva restes d'un castell i restes de muralla medieval, dels quals destaca una torre quadrada, els portals i un arc gòtic. La vila va ser catalogada com a Bé d’Interès Cultural l’any 1993, pel seu conjunt Històric i va obtenir el distintiu de 3 flors de les Viles Florides. També cal destacar l’entorn natural, ja que quasi la totalitat del terme de Prades es veu afectat pel PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural).

Tenir el segell implica poder participar en accions de promoció de l’ACT com l’Any del Turisme Cultural 2018, visites per part de periodistes i touroperadors, presencia en fires especialitzades, visibilitat en canals de promoció en internet i publicacions específiques.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges