Dissabte, 23 de Febrer de 2019

Prades organitza aquest cap de setmana les primeres Jornades de la Tòfona i el Gos

Es farà el concurs de gossos tofonaires, els restaurants de la vila oferiran dinar trufat i per acabar es podrà visitar una explotació tofonera

26 de Juny de 2018, per Redacció
  • Prades acull unes jornes de la tòfona

    Tòfona de la Conca

El proper dissabte 30 de juny a Prades tindran lloc les primeres Jornades de la Tòfona, les quals coincideixen amb la temporada de recol·lecció de la tòfona d’estiu o tuber aestivum, que comença l'1 de maig i acaba  l’1 d’agost.

A dos quarts de 10 del matí començaran les inscripcions al concurs de gossos tofonaires i a la desfilada canina multi races. A les 10 s’iniciarà el primer Concurs de Gossos Tofonaires amb tòfona d’estiu al costat del Camp de Fútbol de Prades. A continuació, a les 11 del matí, es farà exhibició canina multi races amb premis.

Paral·lelament els visitants podran degustar productes de Prades i de la zona alguns d’ells elaborats amb tòfona als estands multisectorials i 'foodtrucks' de proximitat. Els diferents restaurants de la vila també oferiran dinar trufat.

A la tarda, a dos quarts de 6 es farà la ponència tècnica ‘Cultiu de tòfona al Món: altres models de truficultura’, a càrrec del director de Micologia Forestal i Aplicada, Marcos Morcillo, al centre cívic. Finalment, per tancar les jornades, a dos quarts de 7 es podrà realitzar visita a una explotació tofonera.

Els interessats es podran inscriure al Concurs de gossos tofonaires i a la visita al correu tofonadelaconca.info@gmail.com. Les inscripcions a la desfilada canina estan obertes a tot el públic el mateix dia de l’esdeveniment.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges