Divendres, 29 de Març de 2024

Preocupació en pobles del Baix Camp per l’efecte que tindrà que Reus no obri les piscines d’estiu

19 de Juny de 2020, per Jaume Garcia/ 'Tarragona21'/ GDDCT
  • Una imatge les piscines del parc dels Capellans

    Reus.cat

Preocupació entre els municipis propers a Reus per la decisió del consistori de la capital del Baix Camp de no obrir les seves piscines municipals d’estiu, situades al parc dels Capellans, i que cada estiu són un atractiu tradicional a la ciutat. L’opció de Reus té conseqüències en aquests municipis, que temen veure incrementada l’afluència de reusencs a les seves piscines municipals. Els consistoris ja tenien problemes abans que se sabés el cas de Reus per definir com obririen els recintes limitant l’aforament i gestionant el control sanitari per evitar la propagació de la pandèmia, i ara s’ha sumat el cas de Reus. És l’efecte dominó temut per diferents municipis del Camp de Tarragona: que no obri la piscina del poble veí i que tu en rebis les conseqüències en uns moments de pandèmia. La gestió d’aquests recintes s’està convertint en un maldecap a molts pobles, tal com va avançar 'Tarragona21'.

Riudoms

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, reconeixia a Tarragona21: "És evident que la decisió -de Reus- ens afecta. Estem a una distància de 4,5 quilòmetres en línia recta i ho hem de tenir present". L’Ajuntament està encaminant-se "a donar un servei municipal als ciutadans de Riudoms amb totes les condicions, d’aforament, de distàncies de seguretat, d’accés, amb una declaració responsable dels usuaris informant que no siguin factor de risc". El consistori està estudiant si legalment pot obrir només per als veïns de Riudoms i socis de l’entitat que la gestiona. ‘No podem esdevenir una piscina comarcal’, recalca Pedret sobre el fet que Reus no obri les seves. "La decisió de Reus ens fa reflexionar. Hem de ser molt conscients que no podem absorbir aquesta població".

A Riudoms, la piscina és municipal, però està gestionada pel col.lectiu Amics de Riudoms. Això fa que legalment sigui l’entitat qui pugui decidir sobre l’accés, fins i tot podria reservar el dret d’admissió. És ella qui fa el servei, des de contractar el socorrista, gestionar l’aforament, la neteja, els cursets de natació,… La decisió final que es prengui sobre com s’obrirà haurà de ser consensuada entre l’Ajuntament i l’entitat. "En tot cas, la decisió s’anunciarà aquesta setmana", informa l’alcalde. A part dels veïns del poble, també hi podran accedir els socis de l’entitat.

L’alcalde assegura que si la gestió fos municipal, prohibir l’accés als veïns d’altres poblacions "seria il.legal", tot i que subratlla que limitar l’accés "és totalment contrari als objectius de Riudoms d’atreure població, però hem d’entendre que és una situació excepcional derivada de la pandèmia". Obrir o no la piscina de Riudoms "era un dels grans dubtes que teníem". Ara es farà amb les garanties sanitàries, des de control de la temperatura, a entrar amb calçat diferent, marcar les zones per distàncies, desinfecció, entre d’altres condicionants. En tot cas, sí que està clar que "Riudoms no es quedarà sense piscina aquest estiu".

Almoster

A Almoster ja coneixen el públic de Reus. A banda de ser un municipi on molts reusencs hi tenen la segona -o primera- residència, també era usada pels reusencs a l’estiu. Hi hagué casos en què l’Ajuntament hagué de contractar seguretat a l’entrada per evitar problemes. Castellvell és el municipi més proper a Reus, distant només dos quilòmetres i on molta gent fa la ruta a peu des de Reus. A Almoster, el seu alcalde, Àngel Xifré, afirma que "com a la resta de municipis" també els preocupa el tancament de les piscines de Reus. L’Ajuntament d’Almoster està treballant amb la idea de limitar els abonaments. El consistori busca la manera que només es pemeti l’entrada als veïns del poble, però amb l’afegit que ho puguin fer els residents d’estiu, és a dir, "els que passen l’estiu a Almoster".

El calendari s’endarrereix uns dies i obrirà el 26 en comptes de fer-ho el 15 de juny. Tancarà, com sempre, pels volts de la Diada de l’Onze de Setembre, concretament el dia 13. L’aforament quedarà limitat a 59 persones. "No s’entendria que bona part dels banyistes fossin de Reus i en canvi, els d’Almoster, que paguen els impostos amb els quals es fa el manteniment de la piscina, no ho poguessin fer", diu Xifré. "Caldrà prendre mesures, tindrem el socorrista més una persona que faci el control d’accés, fixarem espais de quatre metres, un passadís de dos metres d’accés, etcètera", recalca l’alcalde, que no culpa a l’Ajuntament de Reus per no haver-los avisat que no obririen: "Nosaltres tampoc els avisem. No tenen per què fer-ho". 

Llegiu l'article sencer a 'Tarragona21.com'.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics