Dimecres, 20 de Juny de 2018

170 persones participen als cursos de formació del Consell Comarcal del Priorat

Es preveu que aquesta iniciativa es mantingui durant el 2017

11 de Gener de 2017, per Redacció
  • Seu del Consell Comarcal del Priorat

    Cedida

Unes 170 persones han assistit als cursos de formació per a empresaris, treballadors i aturats que el Consell Comarcal del Priorat ha organitzat al llarg de l’any 2016. Segons l'ens local, el balanç ha sigut positiu, ja que s’han cobert les places disponibles en els cursos programats. Durant el 2017, el Consell Comarcal del Priorat vol continuar amb aquestes formacions, que s’adrecen tant a aturats com a treballadors en actiu.

S’han organitzat dos cursos d’Aplicació i manipulació de productes fitosanitaris, un de Monitor de lleure, un d’Auxiliar de magatzem, un d’Operador de carretons elevadors, dos de Manipulador d’aliments, un d’anglès A2 i dos de Primers auxilis i ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA).

Cursos subvencionats

Algunes de les formacions impartides han estat finançades per organitzacions que han col·laborat en la iniciativa, com és el cas dels cursos de Manipulador d’aliments i el d’Anglès, que han estat subvencionats per la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya (FCAC), i un dels dos cursos de Primers auxilis i ús del DEA, que ha estat finançat pel ‘Proyecto Andrea’, que fomenta el coneixement d’aquesta formació entre la ciutadania.

Està previst que, en col·laboració amb la FCAC, es pugui oferir formació en àmbits com la seguretat i salut laboral, idiomes, comerç, agroalimentació i gestió econòmica i financera en turisme i hostaleria.

Formació ajustada a les necessitats del Priorat

A l’hora de programar l’oferta dels cursos formatius, els tècnics del Consell Comarcal tenen en compte les característiques del teixit productiu i econòmic del Priorat. A fi de conèixer amb més detall les necessitats de formació i ocupació, s’han posat dues enquestes a disposició de les empreses i els particulars, per tal de recollir les seves impressions.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que l’oferta de formació programada pel Consell Comarcal, que compta amb subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu, s’ajusti a la demanda dels interessats.

Les enquestes es poden consultar i respondre al web del Consell Comarcal del Priorat

COMENTARIS (0)

Reportatges