Falset es prepara per a la Festa de l'Encamisada

Enguany se celebrarà els dies 14 i 15 de gener

11 de Gener de 2017, per Redacció

  • Imatge d'arxiu de l'Encamisada

    Reusdigital.cat

La Festa de l’Encamisada, declarada d’interès nacional, se celebrarà aquest cap  de setmana, 14 i 15 de gener. Els falsetans es vesteixen amb les robes tradicionals i, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia, passegen pels carrers del poble amb cavalleria o carruatges.

Tot i que es tracta d’una festivitat lligada a Sant Antoni, també rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès, que explica com els falsetans van aprofitar una nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se del setge al què estaven sotmesos.

El programa d’enguany contempla un repic de campanes i explosió de coets, que serviran per anunciar la festa, i que tindran lloc el dissabte, 14 de gener, a la una del migdia. El mateix dia, de 4 a 6 de la tarda, es podrà veure pels carrers de la vila el guarniment dels carros i cavalleries. Més tard, a dos quarts de 8 del vespre, l’Encamisada es reunirà davant del Celler Cooperatiu i es dirigirà a l’església, amb l’acompanyament dels Dinomis i la Banda Vila de Falset.

El diumenge, 15 de gener, es preveu la benedicció dels animals, a dos quarts de 9 del matí, a la plaça de l’Església. Després, l’Ajuntament oferirà un esmorzar gratuït. La Reunió de l’Encamisada davant del Celler Cooperatiu, que després desfilarà fins a l’església, està prevista a les 11 del matí. Just després, a dos quarts de 12 del matí, tindrà lloc la Missa Major, la ballada de la Jota de Falset i la benedicció dels Panets de Sant Antoni, que es podran adquirir al sortir de missa. Posteriorment, continuarà la desfilada pels carrers de la vila. 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.