Dimecres, 20 de Juny de 2018

Falset es prepara per a la Festa de l'Encamisada

Enguany se celebrarà els dies 14 i 15 de gener

11 de Gener de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'Encamisada

    Reusdigital.cat

La Festa de l’Encamisada, declarada d’interès nacional, se celebrarà aquest cap  de setmana, 14 i 15 de gener. Els falsetans es vesteixen amb les robes tradicionals i, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia, passegen pels carrers del poble amb cavalleria o carruatges.

Tot i que es tracta d’una festivitat lligada a Sant Antoni, també rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès, que explica com els falsetans van aprofitar una nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se del setge al què estaven sotmesos.

El programa d’enguany contempla un repic de campanes i explosió de coets, que serviran per anunciar la festa, i que tindran lloc el dissabte, 14 de gener, a la una del migdia. El mateix dia, de 4 a 6 de la tarda, es podrà veure pels carrers de la vila el guarniment dels carros i cavalleries. Més tard, a dos quarts de 8 del vespre, l’Encamisada es reunirà davant del Celler Cooperatiu i es dirigirà a l’església, amb l’acompanyament dels Dinomis i la Banda Vila de Falset.

El diumenge, 15 de gener, es preveu la benedicció dels animals, a dos quarts de 9 del matí, a la plaça de l’Església. Després, l’Ajuntament oferirà un esmorzar gratuït. La Reunió de l’Encamisada davant del Celler Cooperatiu, que després desfilarà fins a l’església, està prevista a les 11 del matí. Just després, a dos quarts de 12 del matí, tindrà lloc la Missa Major, la ballada de la Jota de Falset i la benedicció dels Panets de Sant Antoni, que es podran adquirir al sortir de missa. Posteriorment, continuarà la desfilada pels carrers de la vila. 

COMENTARIS (0)

Reportatges