Falset obre el període perquè les entitats sol·licitin subvencions per activitats

Es podran demanar ajuts per a les activitats fetes durant el 2016 i el 2017, i el consistori hi destinarà 8.200 i 10.000 euros, respectivament

28 de Març de 2017, per Redacció

  • L'Ajuntament de Falset donarà més de 18.000 euros a les entitats del municipi per les activitats realitzades

    Cedida

L'Ajuntament de Falset destinarà un total de 18.200 euros a fi de subvencionar la realització d'activitats culturals cíviques, esportives i d'interès comunitari organitzades per les entitats sense ànim de lucre del municipi. Aquest import contempla una partida de 8.200 euros per subvencionar les activitats corresponents al 2016, i una altra de 10.000 per a les del 2017.

Carlos Brull, regidor de Cultura de Falset, explica que "donades la necessitat d'elaborar i aprovar el Pla Estratègic de Subvencions, que ens exigeix la llei, i verses qüestions de tresoreria, vam creure que seria més oportú incloure les subvencions de 2016 i 2017 al pressupost d'enguany". "En cap cas les entitats hauran perdut un any de subvenció", subratlla Brull. En aquest sentit, el període per sol·licitar la col·laboració econòmica del consistori en aquestes activitats romandrà obert fins al 30 d'abril.

D'acord amb les bases reguladores dels ajuts, podran ser subvencionables els programes d'activitats culturals i cíviques, els que tinguin com a finalitat el foment de l'associacionisme, la participació ciutadana i la solidaritat. A banda, també es contempla subvencionar la realització o participació en congressos, jornades, seminaris, cursos i similars. "Som conscients del paper que juguen les associacions i entitats del poble en el manteniment de les tradicions, i és un objectiu d'aquest equip de govern recolzar-les en allò que estigui a les nostres mans", afirma Brull. El regidor insisteix en què "no és un qüestió únicament d'ajuda econòmica, sinó que ens posem a la seva disposició per trobar solucions adequades i viables per a qualsevol problemàtica que puguin tenir les entitats del poble".

En relació als imports dels ajuts que s'atorguin, aquests seran d'un màxim del 90% del cost de l'activitat que l'entitat presenti a subvenció i es lliuraran prèviament a la justificació d'aquesta. A més, també es preveu que les entitats sol·licitants puguin demanar una bestreta del 50% de l'ajut abans de realitzar l'activitat.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.