La candidatura del Priorat a patrimoni de la UNESCO es presenta el pròxim dijous a Madrid

Santi Vila, conseller de Cultura, visita aquest divendres la comarca pocs dies abans que el seu departament porti la candidatura, l'única que Catalunya presenta enguany, davant del Consejo de Patrimonio Histórico

16 de Febrer de 2017, per Redacció

  • Imatge d'una de les sessions de treball al voltant de la candidatura

    Cedida

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, visita divendres el Priorat pocs dies abans que la Candidatura Priorat-Montsant-Siurana a patrimoni de la UNESCO es presenti a Madrid davant del Grupo de Trabajo sobre Patrimonio Mundial, el pròxim dijous 23 de febrer. Aquest grup, que depèn del Ministeri de Cultura, haurà de fer l'avaluació tècnica de la candidatura. El 9 de març es triararan les candidatures espanyoles que optaran al reconeixement de la UNESCO l'any 2018.

La del Priorat és l'única candidatura catalana que el departament de Cultura, i per extensió la Generalitat, porten davant del Consejo de Patrimonio Histórico. Amb la presentació del dijous 23, i a l'espera de la reunió del 9 de març, la candidatura del paisatge cultural culminarà un nova etapa en el seu camí per optar a ser inscrita a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Aquests darrers mesos els impulsors de la candidatura (associació Prioritat, Consell Comarcal del Priorat i Diputació de Tarragona) han treballat intensament en l'elaboració del dossier definitiu de la candidatura, que recull els valors que la fonamenten, i en el pla de gestió, que estableix les estratègies, accions i formes de governança per gestionar el paisatge cultural i preservar-ne els seus valors.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.