Cookie control
Dijous, 04 de Juny de 2020

Meritxell Borràs presenta al Priorat el projecte de reforma del món local

La consellera de Governació ha visitat, aquest divendres, la comarca

16 de Setembre de 2016, per Redacció
  • Meritxell Borràs al Consell Comarcal del Priorat

     

La visita s’ha iniciat a l'Ajuntament de Falset, on Borràs s’ha reunit amb l'alcalde i els regidors. A continuació s’ha adreçat al Consell Comarcal de Priorat, on s’ha reunit amb el president i el vicepresident de la institució, Joan Carles Garcia i Jordi Sabaté, respectivament, per tractar, entre altres assumpte, el PECT (Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial) que s'acaba de redactar i amb el qual s'opta als Fons europeus Feder.

Seguidament, Meritxell Borràs ha mantingut una trobada amb els alcaldes de la comarca, amb els quals ha abordat diverses qüestions d'interès municipal. El principal motiu de la trobada, però, ha estat l'exposició per part de la consellera del projecte Governslocals.cat, que té per objectiu debatre i actualitzar les lleis que regeixen el món local català.

"És una actualització que s'ha intentat fer altres vegades des del govern o des del Parlament però que no ha reeixit, perquè majoritàriament no s'ha fet escoltant prou el món local. Hem de posar en solfa tota aquesta legislació, però és clau fer-ho escoltant de primera mà i tenint en compte el que ens diuen les persones que hauran d'aplicar aquesta normativa", ha explicat Borràs, remarcant que a l'hora de redactar el nou marc legal es vol estar en contacte amb el territori, ja sigui a través de reunions i trobades o de la plataforma telemàtica que s'oferirà a tots els municipis. 

Es preveu que durant els tres primers mesos de l'any que ve es recolliran les aportacions dels municipis i serà a finals del primer trimestre del 2017 quan s'espera poder tenir el text definitiu que es presentarà al Parlament de Catalunya. Els representants comarcals i els alcaldes han escoltat la proposta, però alhora han mostrat les grans dificultats que representen per als petits municipis adequar-se a determinades exigències legals, pensades des d'una perspectiva urbana o de grans municipis. La necessitat de tenir en compte les particularitats dels petits municipis del món rural i local han estat la tònica d'algunes de les intervencions. 

Borràs ha explicat que durant aquest període es posaran sobre la taula molts temes que van des de l'organització dels governs locals, passant per les relacions entre institucions o competències dels ajuntaments i els consells comarcals. Entre les informacions que s'hauran d'actualitzar n'hi ha de molt importants, com ara la divisió territorial: "Què hem de fer amb les vegueries? Han de desaparèixer els consells comarcals o són útils? S'ha de limitar més la creació de nous municipis? Els 948 municipis que hi ha a Catalunya són els que toquen?", ha afegit Borràs

A la tarda, el programa ha continuat amb la visita de la consellera a Bellmunt del Priorat, on ha estat rebuda per l'Ajuntament i ha pogut conèixer el Museu de les Mines.  

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics