Verges i Porrera s'agermanaran en honor de Lluís Llach

S'ha creat una comissió que impulsa el projecte ‘Llach 50' per commemorar la trajectòria de l'artista

24 de Març de 2017, per Joan Trillas/ El Punt Avui

  • Lluís Llach, en un moment del seu comiat dels escenaris, a Verges, el 2007, ara fa deu anys

    El Punt Avui

Els ajuntaments de Verges i Porrera iniciaran els tràmits per agermanar-se en honor del cantautor, músic, poeta i polític Lluís Llach. Precisament, el 2013 Verges va declarar-lo fill predilecte de la localitat.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, explica que aquest any és important per al músic perquè es commemora que fa cinquanta anys que va iniciar la seva carrera i deu que es va voler acomiadar dels escenaris, precisament a Verges, d'on és fill, si bé el gruix de la seva vida el va passar a Figueres –a l'internat–, Porrera, Barcelona i Parlavà, on encara té casa, fins a instal·lar-se de manera més permanent a Porrera.

Així doncs, el municipi de Verges, tan lligat a Llach, té una nova oportunitat, tal com va comentar Sabater: “Volem reconèixer i agrair moltes de les coses que hem après i aprenem del seu treball, del seu bagatge cultural i de la seva implicació.” Un dels actes més interessants i especials que es proposaran al ple municipal és l'agermanament entre Verges i Porrera. La iniciativa va sorgir dels dos consistoris, que volen agermanar els dos pobles que han format part de la vida personal i artística de Llach.

Lluís Llach va debutar el 22 de març del 1967 al Centre Catòlic i Social de Terrassa. La seva trajectòria es va allargar 40 anys, fins que el 24 de març del 2017 es va acomiadar del seu públic a Verges. Dues commemoracions que es volen vertebrar sota el projecte Llach 50, iniciat aquesta setmana i que s'allargarà tot l'any.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.