Dilluns, 18 de Febrer de 2019

Realitzen una maniobra extraordinària de desembassament a la presa del Catllar de cabals generadors

És fruit de la col·laboració entre Repsol i l'ACA i té l'objectiu de netejar la llera i renovar l’hàbitat fluvial al tram baix del riu Gaià

29 de Maig de 2018, per Redacció
  • La maniobra s'executa des de les 8 del matí d'aquest dimarts

    Cedida

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol col·laboren per potenciar l’alliberament de cabals ecològics aigua avall de la presa del Catllar al riu Gaià, dins la comarca del Tarragonès. Aquest dimarts, des de les 8 del matí, es realitzen maniobres de desembassament de cabals del riu Gaià aigües avall de la presa del Catllar, superiors als habituals. Aquest és el tercer cop que es realitza un desembassament d’aquestes característiques, i en l’anterior es va aconseguir que l’aigua arribés al mar.

La maniobra de desembassament a la presa del Catllar de cabals generadors té l’objectiu de netejar la llera i renovar l’hàbitat fluvial al tram baix del Riu Gaià, s'ha exposat des de Repsol. El cabal previst és de 0,5 m3/s a partir de les 8 del matí d’aquest dimarts, fins a un màxim de 2,0 m3/s des de les 12 del migdia i fins el dimecres a la mateixa hora.

Aquest alliberament de cabal generador respon a l’acord de col·laboració signat entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’ACA i Repsol, el 30 de juliol de 2010. El cabal podrà augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell, i traslladar aquestes recomanacions als municipis del Catllar, Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona.

COMENTARIS (0)