Cookie control
Dissabte, 06 de Juny de 2020

La URV du el cicle La ciència del vi a Reus

S'hi aborda la seva història, la influència de grecs i romans, o la seva relació amb la salut

29 de Febrer de 2020, per Redacció
  • El cicle consta de diverses sessions dedicades a tot el relacionat amb l'enologia

    URV

Quin paper tenia el vi a l’antiguitat; quins criteris s’han de seguir per fer un bon maridatge; quins mites existeixen sobre el vi i la salut o quina és l’herència que grecs i romans han deixat sobre el vi són alguns dels temes que es plantegen en el cicle La ciència del vi. Es tracta d’una proposta de divulgació científica que comença el proper dimecres 4 de març a les 7 de la tarda a Cal Massó de Reus, i que durant nou sessions donarà a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca de la mà d’investigadores, investigadors i docents de la Universitat Rovira i Virgili (URV). A cada sessió es farà el tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle.

La primera de les xerrades les impartirà Jordi Diloli, investigador del grup de recerca GRESEPIA, del departament d’Història i Història de l’Art de la URV, i tractarà sobre el vi a l’antiguitat. L’objectiu del projecte és "apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives", segons s'ha exposat des de la universitat. Per aquest motiu hi participen investigadores i investigadors de diferents àmbits de la recerca que es fa a la URV i també s’hi han involucrat els estudiants d’Enologia, que faran els comentari d’alguns dels vins que es tastaran, tots de la DOQ Priorat, així com els responsables dels cellers que hi participen, que donaran a conèixer el seu projecte.

Les sessions es faran de març a desembre, el tercer dimecres de cada mes a les 7 de la tarda (excepte els mesos d’agost i setembre) i per assistir a les xerrades, que són gratuïtes, cal inscriure-s’hi prèviament al correu electrònic comciencia@urv.cat. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat. A

questa iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona, està organitzada per la Unitat de comunicació de la ciència de la URV en col·laboració amb la facultat d’Enologia, la DOQ Priorat i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i de Reus Promoció, "que té per objectiu potenciar els productes gastronòmics de qualitat, entre els quals es troben els vins de proximitat", s'ha indicat. 

Consulteu en aquest enllaç el calendari i la temàtica de les sessions. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics