Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Rigau defensa que l'informe mèdic als alumnes de P3 es demanarà 'pel bé' de tots

La consellera atribueix les crítiques de la FAPAC a 'una mala interpretació per falta d'informació'

11 de Març de 2015, per ACN
  • La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, visitant els alumnes d'una aula de P3 de l'escola La Canaleta de Vila-seca

    ACN

La consellera d'Ensenyament ha tret ferro a la petició d'un informe mèdic a alguns alumnes de P3 a partir del curs vinent i ho ha comparat amb l'actual coneixement del carnet de vacunes. Irene Rigau ha insistit que la mesura s'adopta "pel bé del nen" i n'ha posat d'exemple el fet que, entre un 6% i un 7% dels infants d'entre dos i quatre anys pateixen "una otitis que, depèn com queda, dificulta la qualitat de l'oïda". "Que això ho puguis conèixer et dóna més elements per saber si la pronunciació de l'alumne és correcta perquè t'ha sentit bé, o no ho és perquè no t'ha sentit bé", ha exemplificat.

Rigau ha defensat l'impuls de mesures "que van a la millora de l'infant", en una etapa en què el pediatre esdevé "un aliat" de les famílies i que es pretén que, ara, "també ho sigui de l'escola". La consellera d'Ensenyament ha argumentat que tant l'Associació Catalana de Pediatria com el Departament de Salut han avalat aquesta prova pilot i s'ha mostrat convençuda que, quan la coneguin a fons, aquells que la qüestionen veuran que s'aplica "en bé dels nens, de la família i dels ensenyants".

La consellera ha evitat entrat en polèmica amb la FAPAC i ha opinat que les seves crítiques es deuen a una "falta d'informació", ja que l'entitat no va assistir a la reunió convocada per donar detalls d'aquesta mesura, segons ha indicat. Rigau ha insistit que en aquells centres on s'acumulen "dificultats" per un entorn socioeconòmic "crític", s'impulsen polítiques de discriminació positiva, amb més hores, més plantilla i materials i tipologies de beques singulars. "Així com volem fer polítiques a favor de la formació dels pares perquè puguin millorar el seu capital formatiu, també volem tenir aquells elements que ens permetin evitar trastorns d'aprenentatge", ha exposat.

Irene Rigau ha subratllat que el Departament d'Ensenyament vol treure profit d'aquesta experiència pilot, que s'ha decidit aplicar "a qui més necessitat pot tenir". "Es tracta de lluitar contra la desigualtat educativa, un objectiu que considero absolutament noble, i -les crítiques- només es poden entendre per una mala interpretació per manca d'informació", ha insistit.

Inauguració de l'escola La Canaleta, a Vila-seca

La consellera d'Ensenyament s'hi ha referit aquest dimecres al matí després d'inaugurar l'escola La Canaleta, a Vila-seca (Tarragonès). Segons ha destacat, es tracta d'un centre pioner que es caracteritza per la seva construcció en base a una estructura de fusta i per la implantació d'un projecte pedagògic participatiu, on hi ha una gran "coresponsabilitat" de les famílies. Rigau ha posat en valor que aquests projectes de qualitat són possibles gràcies a la major autonomia de centres, de les direccions i del professorat. "Ho seguim amb molt d'interès perquè obren un camí punter i ajuden a diversificar les propostes educatives fent més ric el patrimoni pedagògic del país", ha afegit.

Després de descobrir la placa inaugural, acompanyada de l'alcalde, Josep Poblet, i de la directora del centre, Anna Vilella, la consellera ha recorregut les instal·lacions de l'escola, que s'ha posat en marxa aquest mateix curs i que actualment acull un total de 277 alumnes d'entre P3 i 3r de primària repartits en dues línies per curs. La sala d'actes-gimnàs ha acollit desenes de pares, mares i avis que no s'han volgut perdre l'acte d'inauguració i una actuació musical per part dels alumnes. La Canaleta és la setena escola del municipi, segons ha apuntat l'alcalde, i el centre de primària més gran de Catalunya. 

A més, l'equipament destaca per ser l'edifici construït amb fusta contralaminada més gran de l'Estat. L'estructura de l'escola es va muntar en només 30 dies a partir de 700 metres cúbics de panells de fusta provinents del País Basc. Posteriorment, es van instal·lar els revestiments, els serveis i el mobiliari. Segons han destacat els seus arquitectes, Manel Casellas i Mar Roig de la Bellacasa, l'estructura de formigó tindria un pes quatre vegades superior a la de fusta, que pesa unes 370 tones. El centre disposa de 3.480 metres quadrats construïts, a més de tres patis, i s'anirà ocupant progressivament a mesura que els alumnes vagin creixent. Actualment les aules dels cursos compresos entre 4t i 6è de primària es mantenen buides.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics