Dijous, 21 de Febrer de 2019

Salou acull l'exposició 'Una maternitat amb esperança a Nemba'

13 de Febrer de 2018, per EXPOSICIONS
  • Presentació de l'exposició

    Cedida

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Salou, Martina Fourrier, juntament amb el doctor Francesc J. Fargas Moreno, i la llevadora Susana Abajo Llama, han inaugurat l'exposició que porta el títol 'Una Maternitat amb Esperança a Nemba', que es podrà visitar al passadís del teatre Auditori del municipi fins al dijous 1 de març.

Tant el doctor com la llevadora són cooperants a l'ONG Matres Mundi, que treballa a Ruanda des de fa 16 anys. Inicialment, la fundació participava en un dels hospitals del districte de Gakenke, l'hospital de Ruli, realitzant activitats per millorar la salut maternoinfantil, especialment en la formació sobre salut sexual i reproductiva pel personal mèdic i d'infermeria, ecografia, cirurgia i promoció de la salut de les dones i nounats. L'any 2009, l'organització va inaugurar la casa maternal 'La Lumière', que va suposar un gran benefici i va reduir la mortalitat maternoinfantil a l'àrea. Finalment, l'any 2014 es va inaugurar la segona casa maternal a Ruanda.

La regidora de Salut, Martina Fourrier, ha destacat "la necessitat d'ajudar als països amb més dificultats per millorar la seva qualitat de vida i reduir l'alt índex de mortalitat en aquest sector demogràfic". Fourrier també ha volgut felicitar l'organització "pel seu gran esforç i treball que dia rere dia permet seguir lluitant contra la pobresa i les males condicions en què viu la població de Nemba".

 

COMENTARIS (0)

Reportatges