Divendres, 29 de Març de 2024

Salou aposta per una xarxa pública d’itineraris marins com a nou producte turístic

Les activitats, que es volen engegar aquest estiu, comptaran amb monitors i seran gratuïtes

12 de Juliol de 2018, per ACN
  • Un grup de gent preparant-se per bussejar a Salou

    ACN

Salou ha engegat un nou projecte per aprofitar el potencial de l’ecosistema marí a través de la difusió de les Vies Braves i potenciar l’esport al mar amb l’aposta per crear una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes. El projecte, adjudicat a Vies Braves Swimming SL, pretén millorar la relació de l’home amb el mar a través de la pràctica de la natació en aigües obertes i el busseig amb tub de forma segura, incentivant el contacte íntim com a fórmula de conscienciació.

Aquestes activitats comptaran amb monitors i tindran un caràcter gratuït. La idea es vol engegar aquest mateix estiu i suposa un nou al·licient al turisme esportiu que ja ofereix la Costa Daurada, una destinació certificada en futbol, vela i ciclisme. El Patronat de Turisme de Salou també recull una demanda que ha arribat per part de diferents associacions esportives de poder nedar en aigües obertes i també per part d'esportistes que s'entrenen en proves de triatló, com la Challenge Salou, a més de donar la possibilitat als habitants del municipi de gaudir de les costes d'una altra manera.

Els dos primers itineraris que es posaran en marxa són, d'una banda, el que va de Cala Crancs a Cala Vinya amb una longitud de 1.040 metres amb una durada estimada d'entre 15 i 22 minuts i apte tant per a la natació com per a l’snorkel. En aquest es podrà veure el fons marí de sorra, roca i posidònia i es recomanarà entre els mesos de maig a novembre. El segon recorregut serà la Via Brava entre la Platja Llarga i la Platja Capellans amb una longitud de 962 metres i amb un fons marí i durada similar a l'anterior recorregut.

El projecte vol homologar una xarxa d’itineraris marins senyalitzats i abalisats mitjançant boies i cartells informatius que permetin nedar en espais únics; l’organització d’activitats de caràcter lúdic, esportiu i pedagògic per a tots els públics que permeti apropar les persones al mar des d’una actitud respectuosa, i, finalment, implantar un producte turístic innovador, sostenible i de qualitat que s’adapti al territori i que posi en valor espais únics del seu litoral.

També s’organitzaran accions mediambientals com la neteja de fons marins. Projecte pioner a la Costa Daurada Aquest producte turístic ja està implantat a d’altres indrets de Catalunya, especialment a la Costa Brava i a la costa de Barcelona. Fins a la data acumula 23 itineraris; prop de 25 quilòmetres de costa balissada; inclou 16 ajuntaments, dues marques turístiques, 500 activitats i més de 9.000 usuaris.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics