Dilluns, 28 de Maig de 2018

Salou comparteix les festes amb visitants d’arreu

La ciutat celebra les Nits Daurades amb Luis Fonsi, Rosario Flores, Índia Martínez i Vanesa Martín al cartell musical

04 d'Agost de 2017, per Infocamp.cat
  • La cercavila sorprèn amb els visitants amb els elements festius de la ciutat

    El Punt Avui

Al bell mig de l’estiu, quan milers de visitants són a la ciutat, Salou celebra les Nits Daurades, una festa major que té l’oportunitat de donar a conèixer la cultura popular catalana a famílies provinents d’arreu i també convidar-los a viure grans espectacles. De fet enguany s’ha apostat per grans concerts amb noms de primer ordre com Luis Fonsi, Rosario Flores, Índia Martínez i Vanesa Martín. L’autor d’un dels majors èxits de l’estiu, Luis Fonsi, oferirà a Salou el darrer concert a l’Estat abans de seguir gira per diversos països europeus i d’Amèrica.

El dia 12, el mateix escenari de la plaça de les Comunitats Autònomes acollirà Rosario Flores amb els temes del darrer disc, Gloria a ti, i també les millors cançons de la seva trajectòria. Quatre dies després Índia Martínez explicarà secrets als seus fans. Finalment, el dia 19 d’agost, Vanesa Martín serà a Salou dins la seva gira Munay.

De Salou al món

Un bon gruix d’activitats de les Nits Daurades sorgeixen de les entitats i dels elements festius de Salou, com ara la mateixa trobada bastonera o la primera trobada de batucades de demà mateix. Ara bé, d’entre totes destaca la processó de la Mare de Déu del dia 15. Serà al vespre, amb llum de torxes i part del recorregut a la mar. Altres cites seran la ballada de sardanes del dia 11, l’actuació de la Morena, la Mulassa, els Nanos i el Ball de Bastons de Salou el dia 12, els castells de la Colla Vella dels Xiquets de Valls del dia 13 o la Nit del Foc, amb una trobada de bestiari que reunirà una desena de colles el mateix diumenge a la nit al passeig Jaume I.

El pregó inaugural serà el dia 8, amb tronada d’inici de festes i trobada d’havaneres. A més, Salou mostrarà al món les seves arrels marineres el dia 19 d’agost al vespre a la platja de Ponent i l’espigó del moll. Allí la Societat de Pescadors de Santa Maria del Mar oferirà la Calada de les Malles de Sant Pere, una exhibició de pesca tradicional. A tot plegat s’hi sumen molts altres espectacles, com la màgia del dia 9 o el Salou Art Festival del dia 11 i un bon gruix d’activitats per a la mainada, com les desfilades de personatges de Port Aventura World o el gran tobogan aquàtic de l’Estiu Xic’s. Finalment no es pot oblidar un dels moments estiuencs més esperats, el gran castell de focs d’artifici que el dia 15 dispararà la Pirotècnia Tomàs del País Valencià.

COMENTARIS (0)