Diumenge, 24 de Març de 2019

Salou rebrà el premi de Sirusa a la millor recollida de matèria orgànica

Els Premis Ones també reconeixeran l’actor Juan Diego Botto i la lluita contra la corrupció d’Ana Garrido, a més d'entitats com el Club Rugby Tarragona o l'ONG Moriah

13 d'Abril de 2018, per Tomàs Carot/ Infocamp.cat
  • El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, i la tinent d'alcalde de Relacions Ciutadanes de Tarragona, Elvira Ferrando, en roda de premsa

    Infocamp.cat

L’Ajuntament de Salou rebrà el guardó a la millor recollida selectiva de la fracció orgànica, que concedeix Sirusa entre els ajuntaments mancomunats per tal d’incentivar la qualitat de la matèria orgànica en la recollida selectiva. Aquest guardó es lliura en el marc de la XXIV edició dels Premis Ones-Mediterrània, que concedeix la Fundació ecologista “Mare Terra”, i és un dels dotze que es repartiran la nit del divendres 1 de juny en l’acte que tindrà lloc al Teatre Metropol de Tarragona, estrenant la remodelació.

Els premis volen distingir les persones, col·lectius, institucions o entitats que potencien iniciatives destinades a impulsar accions per la defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social.

El president de l’entitat, Àngel Juàrez, ha remarcat l’èxit d’assolir aquestes 24 edicions. La tinent d’alcalde de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha remarcat “el paper d’aparador que la ciutat de Tarragona fa per a Mediterrània i els seus valors, que s’emporten els premiats i divulguen en els seus llocs d’origen”. Finalment Montse Adan, en representació del Port de Tarragona que col3labora amb els premis, ha posat de relleu “la qualitat dels premiats, que també contribueix a consolidar el nom de Tarragona”

Els guardonats

Enguany s'ha posat en valor la tasca de persones en la lluita contra la corrupció política, com Ana Garrido (va destapar el cas Gürtel), Patricia López i Carlos Enrique Bayo (periodistes d’investigació especialitzats en “clavegueres de l’Estat”). També es premia Juan Diego Botto (actor i director implicat amb moviments socials i la defensa de la memòria històrica), Daniel garibotti (productor audiovisual que difon missatges ecologistes), Pablo Herreros Ubalde (divulgador científic i autor de “Yo, mono”), Miguel Delibes de Castro (màxima autoritat mundial sobre el linx ibèric).

Quant a entitats, destaca ANPIER (organització sense ànim de lucre que defensa l’energia fotovoltaica), Poble Huitxol (comunitat mexicana que lluita contra empreses mineres), l’ONG tarragonina Moriah (recupera per a la societat persones amb addiccions), i el Club de Rugby Tarragona, que integra nens i nenes amb risc d’exclusió social.

Per la seva banda, la publicació digital Ecoticias, ha creat un premi, que també es lliurarà en el marc d’Ones-Mediterrània. El seu director, Jordi Company, que va rebre un guardó de l’entitat ecologista l’any 2014, ha anunciat el reconeixement per votació popular a l’associació que eplega 62.000 famílies en la lluita contra l’impost al sol.

COMENTARIS (0)

Reportatges