Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Salut posposa l'obertura de l'UCI pediàtrica de l'hospital Joan XXIII de Tarragona fins a finals d'any

El conseller de Salut i l'alcalde de Tarragona anuncien un pla "modèlic" per organitzar el dispositiu sanitari dels Jocs Mediterranis però eviten donar-ne cap detall

14 de Setembre de 2017, per ACN
  • El conseller de Salut, Antoni Comín, amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

    ACN

 El Departament de Salut posposarà uns dos mesos més, fins a finals d'aquest 2017, l'anunciada obertura de l'UCI pediàtrica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Antoni Comín, després de reunir-se amb l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Tots dos han fet seguiment de l'estat actual del projecte de nou hospital. Segons el conseller, el pla funcional, que ha de servir com a marc general per al disseny i la construcció, està en fase d'aprovació "definitiva". També preveu posar en marxa, enguany mateix, el concurs d'idees per al projecte. La trobada, ha servit també per anunciar la pròxima aprovació d'un "pla funcional operatiu" de salut per als Jocs Mediterranis del pròxim 2018. Tot i que no han volgut donar-ne detalls, Comín i Ballesteros han assegurat que el document, que s'ha d'aprovar el pròxim 10 d'octubre, serà "model" i "referència" per organitzar futurs dispositius sanitaris en el món de l'olimpisme.
 
La inauguració de la nova UCI pediàtrica, que va ser anunciada a principis d'any pel segon trimestre, no tindrà lloc fins a finals d'aquest 2017, segons ha admès el mateix Comín. El projecte està actualment pendent d'un concurs per dotar-lo d'equipaments. La posada en marxa del servei, que suposa una inversió d'uns 1,5 milions d'euros, ha de permetre donar cobertura a uns 150.000 nens del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, evitant fins a 400 desplaçaments anuals a centres hospitalaris pediàtrics situats a Barcelona.

El conseller i l'alcalde, en la seva trobada, han passat també revista a la situació del projecte de nou hospital Joan XXIII. Una obra que, segons ha recordat Comín, suposarà la inversió "més rellevant del Departament" al territori així com de la mateixa ciutat de Tarragona. El camí administratiu i tècnic, ha afegit, continua avançant i, de moment, "el calendari es va complint". En aquest sentit, preveu que els diferents organismes del Departamentt implicats –el Servei Català de la Salut i la Direcció General de Planificació- de donin llum verd en breu, abans d'acabar aquest 2017, el "pla funcional", que es troba en la fase "d'aprovació definitiva". El document, ha recordat el conseller, serà el marc general a partir del qual s'estructuraran els futurs serveis del centre. També el concurs d'idees, que haurà de donar forma al projecte, s'ha d'obrir abans que acabi enguany, ha assegurat.

Tant per a Comín com per a Ballesteros, però, un dels punts destacats de la reunió d'aquest dijous a la tarda al consistori tarragoní ha girat al voltant del pla funcional que ha d'organitzar el dispositiu sanitari dels Jocs Mediterranis del pròxim 2018. Un document que, han avançat, serà aprovat el pròxim 10 d'octubre, en el marc de la reunió dels caps de missió, però del qual ningú n'ha volgut revelar cap detall. Sobre el paper, el pla ha de "garantir l'assistència sanitària" tant als visitants com als esportistes participants en l'esdeveniment a partir d'un dispositiu especial. 

Segons han remarcat tots dos, a més, aquest nou model, elaborat a partir de l'estudi d'experiències prèvies esdevindrà "model" i "referència" a l'hora d'organitzar esdeveniments esportius olímpics en el futur, i en la línia del desplegament del voluntariat. "El Comitè Olímpic Internacional, basat en el model Catalunya, ho està entomant i exportant com un model a imitar i millorar. Amb el pla funcional de salut volem fer alguna cosa així: volem deixar un llegat important per al futur de l'olimpisme en aquest tipus d'esdeveniments", ha remarcat Ballesteros.

Per últim, Comín ha explicat també que Salut i el consistori han començat a treballar en una estratègia compartida per coordinar i impulsar una "estratègia de salut compartida", una iniciativa que s'ha de materialitzar en les deu ciutats catalanes de més de 100.000 habitants –Barcelona, amb qui es va signar un pla específic l'any passat, queda al marge-. Els treballs, segons el conseller, es focalitzen en els àmbits de promoció i prevenció, salut mental així com l'enfortiment de la xarxa d'atenció primària.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics