Dilluns, 21 de Maig de 2018

S'entrega el document que anul·la el judici polític contra una víctima del franquisme al Camp de Tarragona

El Govern fa constar els noms i cognoms de les persones processades pels tribunals militars il·legals de la dictadura

13 de Setembre de 2017, per Infocamp
  • Entrega del document a la filla d'Isidre Garcia Ballester, Herminia Garcia Nadal

    Cedida

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i la directora dels Serveis Territorials de Justícia, Fina Palomar, han fet entrega del document a Herminia Garcia Nadal, filla d’Isidre Garcia Ballester –condemnat el 12 de maig de 1939 a pena de mort per un delicte de rebel·lió militar per un tribunal militar franquista. La filla d’Isidre Garcia Ballester ha recollit el primer document individualitzat, expedit pel Govern de Catalunya al Camp de Tarragona, i signat pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que dóna fe de la nul·litat d’un judici o d’un consell de guerra dictat per causes polítiques a Catalunya per la dictadura franquista. El Govern expedirà un document personalitzat com el que s’ha recollit avui, amb el nom i cognoms que correspongui, a totes les víctimes del franquisme o a les famílies que ho sol·licitin.

Més de 66.000 persones

A Catalunya hi ha 66.590 persones contra les qual es va instruir un procediment judicial per causes polítiques durant la Dictadura de Franco. Va ser una repressió per motius ideològics que va afectar homes i dones de totes les edat i condicions socials.

Des del passat 8 de setembre, la sol·licitud d’aquest document de nul·litat es pot fer presencialment als Serveis Territorials de Justícia de Tarragona, a través de la web del Departament de Justícia i trucant al telèfon 012. En un termini màxim de 30 dies, els documents s’entregaran a la seu i als serveis territorials del Departament de Justícia. Les persones que ho desitgin també el podran rebre per correu electrònic. El document on el conseller de Justícia fa constar la nul·litat de ple dret de les causes, sentències i resolucions, s’entrega a les víctimes i a les famílies acompanyat d’una carta del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. El president hi subratlla que el document de nul·litat “restableix l’honor, la dignitat i la memòria” d’una víctima “injustament processada pels tribunals franquistes”.

COMENTARIS (0)

Reportatges