Dilluns, 21 de Gener de 2019

Simulen un accident de trànsit a l’Hospitalet de l’Infant

Els Bombers del municipi hi han organitzat aquest taller, amb la col·laboració de diversos cossos de seguretat i de l’Ajuntament

18 de Maig de 2018, per Redacció
  • Un instant de la simulació

    Cedida

Aquest divendres, a l’Hospitalet de l’Infant s’hi ha realitzat un taller a la via pública, concretament a la Via Augusta, en què s’ha simulat un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta. L’exercici tenia com a objectiu mostrar com treballen en coordinació els diferents cossos de seguretat (bombers, policies, sanitaris, voluntaris...), tant a la població com als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Berenguer d’Entença dals quals s’ha convidat perquè poguessin veure totes les maniobres que s’hi han dut a terme i aprendre com han d’actuar en aquests casos.

El taller, que ha estat dirigit pel cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha començat a dos quarts d'11 del matí i ha tingut una durada aproximada de dues hores. Per aquest motiu, s’ha tallat la circulació de la Via Augusta, en el tram comprès entre els carrers Masriudoms i Tivissa. Quant als mitjans humans i materials que s’han utilitzat per desenvolupar d’aquest exercici, el Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de la Policia Local, de les associacions de voluntaris de protecció civil del municipi i de Tarragona (alguns d’aquests han fet les funcions de tècnics sanitaris).

A més, cinc membres del grup de teatre local Quo Vadis han fet de figurants; i dos membres de la mateixa entitat i una veïna del poble, s’han fet càrrec del maquillatge. Els papers que han interpretat els figurants han sigut: una conductora d’un ciclomotor semi inconscient amb sospita de fractura del braç dret, a la qual han extret el casc i fet una reanimació cardiopulmonar; un conductora de turisme embarassada amb crisi d’ansietat, a la qual se li ha quedat el peu esquerre atrapat entre l’embragatge i el fre; i el seu acompanyant, amb situació d’inconsciència i dificultat respiratòria; i la conductora d’un altre turisme amb fractura a la cama esquerra que havia quedat atrapada al cotxe.

L’altra figurant ha interpretat el paper de mare histèrica de la motorista, a la qual s’ha hagut de tranquil·litzar i allunyar de l’escenari de l’accident. Aquest exercici ha captat l’atenció de desenes de persones que, com els alumnes de l’institut, han seguit amb atenció el desenvolupament de l’exercici.

COMENTARIS (0)

Reportatges