Dilluns, 23 d'Abril de 2018

Tallers per conscienciar els més joves sobre l’ús responsable de l’energia

10 de Març de 2017, per Redacció
  • Imatge d'un dels tallers que es realitzen

    Cedida

La Fundación Repsol porta el programa 'Energia amb consciència' a diversos centres educatius de la demarcació de Tarragona. Aquesta iniciativa, desenvolupada per voluntaris empleats i jubilats de la companyia, pretén sensibilitzar els més joves sobre la importància de fer un ús responsable dels recursos energètics. Del 6 al 10 de març, 15 voluntaris Repsol s’han presentat a les aules per realitzar diferents tallers i experiments al costat d'alumnes de tercer i quart d'ESO.

En aquesta edició hi participen l'Institut Campclar (Tarragona), l'Escola Internacional del Camp (Salou), el Col·legi Maria Rosa Molas (Reus), l'Institut El Morell (Morell) i l’Institut Berenguer d'Entença (L'Hospitalet de l'infant). En total, els més de 180 alumnes participants de tota Tarragona, han realitzat una auditoria energètica del seu centre educatiu, la qual cosa els ajudarà a comprendre com ser més eficients en l'ús dels recursos energètics en el dia a dia. En aquest procés compten amb el suport de 15 voluntaris, empleats o jubilats de la companyia energètica Repsol.

Els voluntaris van a les aules durant una jornada escolar per a realitzar diferents tallers i experiments en els quals els alumnes s'apropen al concepte d'eficiència energètica. Durant aquestes activitats pràctiques, els joves descobreixen les propietats dels aïllants en una patata, se sorprenen amb els consums elèctrics d'alguns dels aparells que hi ha a les cases i experimenten el funcionament de la xarxa d'abastament d'aigua i la importància de fer un consum responsable, entre altres.

Les visites dels voluntaris als centres de la província de Tarragona s’han realitzat entre el 6 i el 10 de març. Posteriorment, els alumnes han de continuar amb l'auditoria, revisant les factures de subministraments i detectant possibles àrees de millora. A final de curs, podran presentar el seu informe d'auditoria, i les millors presentacions a nivell nacional, i podran participar a una nova edició del campionat 'Energia amb consciència', organitzat per la Fundación Repsol. La passada edició els guanyadors van ser l'IES Mediterrània de Benidorm i l'IES Fra Andrés de Puertollano, que van rebre 7.000 i 3.000 euros, respectivament per a despeses del centre.

COMENTARIS (0)