Dijous, 18 d'Abril de 2024

Tarragona aprova per unanimitat adherir-se a la Xarxa de Ciutats Acollidores de refugiats

El consistori demana a la Generalitat que destini la Ciutat de Repòs i Vacances a les famílies refugiades

28 de Setembre de 2015, per ACN
  • Tarragona ha aprovat, aquest dilluns, adherir-se a la xarxa d'acollida de refugiats

    ACN

Els set grups municipals que conformen el consistori tarragoní s'han posat d'acord en el plenari d'aquest mes de setembre per donar suport a l'adhesió de Tarragona a la Xarxa de Ciutats Acollidores de refugiats. En la mateixa línia, i encara que ja s'havia anunciat, s'ha aprovat també una modificació de crèdit per poder concedir una subvenció de 41.275 euros a l'Associació Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNRUR.

A més, els grups municipals de la CUP, ERC i el PSC han presentat conjuntament una moció presentada per l'Associació Catalana de Municipis, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Federació de Municipis de Catalunya per tal de donar acollida a la població refugiada víctima els conflictes armats a la Mediterrània. Un text al qual només hi ha votat en contra el PP. Jordi Roca l'ha considerat "inútil" i ha justificat que la Unió Europea i els diversos estats membres ja treballen en aquest tema. Des del PSC s'ha especificat que al mes de novembre es presentarà el pla d'acció en aquest sentit.

Finalment, i encara dins de la mateixa qüestió, s'ha donat llum verda a instar la Generalitat a posar la Ciutat de Repòs i de Vacances a disposició de les famílies refugiades que acollirà Tarragona. En aquesta ocasió, amb els vots favorables d'ICV, CUP i PSC, les abstencions d'ERC i C's i els vots contraris de CiU i PP. En l'exposició de la proposta, la portaveu del grup municipal d'ICV al consistori, Arga Sentís, ha manifestat que Tarragona té "dèficit d'equipaments per donar resposta a situacions d'emergència", mentre "hi ha equipaments que són propietat d'administracions que estan tancats i sense cap utilitat". Per tot plegat, ha suggerit que la Ciutat de Repòs i de Vacances "podria ser un d'aquests recursos públics que es mobilitzés per donar resposta d'urgència per acollir les persones".

Albert Abelló, portaveu del grup municipal de CiU, ha titllat la formació ecosocialista de "sobreactuar" i d'haver fet la moció "de cara a la galeria", i ha demanat no perdre de vista "el dia a dia i els nostres ciutadans". Així mateix, ha declarat que no volen que la ciutat residencial "es converteixi en un gueto". Jordi Roca, del grup municipal del PP, ha indicat que la proposta "no és convenient" i que "no és l'emplaçament idoni" per als refugiats, a la vegada que ha apostat perquè la Ciutat de Repòs i de Vacances sigui "un referent del turisme".

Des d'ERC, Xavier Puig ha reclamat que es faci un llistat d'espais que puguin destinar-se al mateix propòsit per poder comparar i trobar el millor, i ha criticat que el proposat per ICV es troba aïllat del nucli urbà i podria comportar una guetització. Per Rubén Viñuales, portaveu del grup municipal de Ciutadans, la moció "genera dubtes", i també ha opinat que la Ciutat de Repòs i de Vacances es troba en una part "apartada de la ciutat", mentre que els refugiats que acudeixin a Tarragona haurien d'estar "més al centre, on tindran més serveis al seu abast".

Els Jocs Mediterranis, altre cop a debat

El grup municipal de la CUP ha tornat a posar sobre la taula els Jocs Mediterranis del 2017, amb una moció per demanar que l'Ajuntament de Tarragona renunciï a l'organització de l'esdeveniment i revoqui els acords signats fins al moment. El text, però, s'ha tombat amb dinou vots en contra de CiU, PP, C's i PSC. ICV s'ha abstingut, i hi han votat a favor els regidors de la CUP i ERC.

La CUP ha insistit en el fet que aquest esdeveniment esportiu és una "cortina de fum" que deixarà "les arques buides", i ha posat de manifest les incerteses que genera el seu finançament "quan només falten 21 mesos" perquè comenci. La majoria de grups han apuntat que tornar a parlar el tema és només "allargar-lo", i és que ja es va tractar àmpliament en un ple monogràfic el passat 4 de setembre.

Una vintena de mocions

El plenari ha debatut, aquest dilluns, una vintena de mocions entre les quals s'han aprovat, per unanimitat, un text de suport als afectats de la Talidomida; un altre per demanar al consistori que consideri com a servei públic essencial l'activitat desenvolupada per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona; la reordenació del cablejat aeri del Serrallo; una proposta per tal d'obtenir les certificacions de destinació de turisme familiar I i de "sello de turismo familiar"; l'adopció d'una sèrie de mesures per una millora qualitativa en el mercadet dels diumenges de Bonavista; la publicació periòdica de l'execució del pressupost municipal i, finalment, un text contra la violència de gènere amb motiu de l'augment d'assassinats masclista dels darrers mesos.

Per cert que el plenari d'aquest dilluns, que s'ha allargat durant cinc hores i mitja, ha estat el primer acte públic al qual ha assistit l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, després d'haver suspès la seva agenda per malaltia des del passat Onze de Setembre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics