Dimecres, 20 de Juny de 2018

Tarragona enceta la temporada de creuers amb l'arribada del luxós 'Silver Muse'

Els 400 passatgers han fet el viatge inaugural del vaixell per participar en la preobertura de Ferrari Land

07 d'Abril de 2017, per ACN
  • Vista general del creuer 'Silver Muse'

    ACN

Tarragona ha encetat aquest dijous la temporada de creuers amb l'arribada del luxós 'Silver Muse', un vaixell que ha fet el seu viatge inaugural amb 400 passatgers –entre els quals agents de viatge i periodistes- per visitar Ferrari Land un dia abans de l'obertura a tots els visitants. El creuer ha atracat a la terminal del Port de Tarragona a primera hora de matí procedent de Marsella i salparà a les 23 hores. Segons el president del Port, Josep Andreu, la temporada suposarà un "salt cap endavant", ja que segons les previsions entraran una quarantena de vaixells i 40.000 passatgers, una xifra que gairebé duplica la de l'any anterior. A més, per primera vegada i gràcies a l'atractiu de Ferrari Land, Costa Cruceros operarà com a port base a Tarragona, a partir del 2 de juny fins al 22 de setembre.

Andreu ha explicat que quan des del Port s'intenta portar creuers al territori hi ha diversos factors que importen, com les condicions que ofereix la terminal o la seguretat del port. Amb tot, el president ha explicat que "això suposa un 20% de l'aposta i la resta és tot allò que és capaç d'oferir el territori". Així, un dels avantatges que té el Port de Tarragona per captar creuers és "les icones: Tarragona romana, Reus modernista, la Ruta del Cister, el Delta de l'Ebre i, ara, Ferrari Land", ha apuntat Andreu.

De fet, el recentment inaugurat Ferrari Land és un dels atractius que hauria fet apostar per operar a Tarragona com a port base a l'empresa Costa Cruceros, és a dir, el vaixell no només farà escala a la ciutat sinó que "servirà per embarcar i desembarcar passatgers que iniciaran o acabaran la ruta a Tarragona". "Una majoria molt important dels passatgers de Costa Cruceros és el client italià i, per als italians, resulta molt atractiu visitar un santuari com pot ser Ferrari Land", ha dit Andreu, que ha explicat que els vaixells arribaran –cada divendres- a primera hora del matí i marxaran de matinada. Així, i degut a la quantitat d'hores que faran estada, es preveu que visitin el parc però també la ciutat i el territori. Des del 2 de juny fins al 22 de setembre han d'arribar 17 vaixells.

El president del Port ha explicat que els 40 creuers que es preveuen per aquesta temporada són "de tot tipus", tot i que centrats en els petits i mitjans. A més, en el cas dels més petits, s'intenta potenciar que siguin de luxe: "són creuers que busquen exclusivitat i donen nom i prestigi dins del sector dels creuers". "Després ja intentarem que vinguin els grossos però de moment l'estratègia, segons els resultats, està funcionant", ha afegit.

L'arribada del 'Silver Muse'
 
El 'Silver Muse' ha escollit el Port de Tarragona per fer el viatge inaugural del buc, tot aprofitant la preobertura del parc dedicat a Ferrari. Vingut de Marsella, el vaixell s'ha acabat de construir aquest mateix any i té una capacitat per 596 passatgers i 411 tripulants i fa 212 metres d'eslora.

COMENTARIS (0)

Reportatges