Diumenge, 21 d'Octubre de 2018

Tarragona tindrà un element festiu adaptat a partir del 2018

Es fa gràcies a l'aportació de Dow Chemical

28 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Entrega dels diners per part de Dow Chemical

    Cedida

El passat divendres, Dow Chemical i l'Ajuntament de Tarragona van plasmar el conveni de col·laboració en virtut del qual es construirà un nou element festiu que s'incorpori als ja existents a la ciutat. Amb tot, aquesta nova figura tindrà la particularitat d'estar adaptada per al seu ús per part de persones en cadira de rodes, sordes i cegues.

Aquest projecte respon al compromís d'ambdues institucions amb el programa 'Festa per a Tothom', que l'Ajuntament va impulsar l'any 1991 i que, des del 2001, compta amb el suport de Dow, fins al punt que aquest programa d'integració social ha derivat en una autèntica penya festiva amb més de 200 integrants.

D'aquesta forma, Dow impulsa la creació d'un gegant femení, vestit amb la samarreta groc llimona que identifica els membres de 'Festa per a Tothom' i que portarà un programa d'actes de la Festa Major de Santa Tecla.

La nova figura gegantina tindrà una gran força simbòlica i representarà el grup 'Festa per a Tothom', tant en els actes propis de la Festa Major de Santa Tecla com en altres esdeveniments, atès que la voluntat dels promotors d'aquesta iniciativa és que la geganta pugui actuar en concentracions, junt amb altres entitats, tant als barris de Tarragona com en altres municipis.

Aquesta geganta serà portada per persones amb capacitats diferents, gràcies a diferents adaptacions que inclourà la figura i que farà possible que sigui portada per persones en cadira de rodes, a través d'un mecanisme que s'acobla a l'estructura tradicional de fusta dels gegants i que s'agafa a la cadira de rodes, amb sistema basculant. També serà possible que facin ballar aquesta geganta les persones sordes, amb un sistema de senyals lumíniques en el revers de la falda que guiarà el portant des de l'exterior. Finalment, les persones invidents també podran ser portants de la nova geganta tarragonina, amb un sistema sonor de guia des de l'exterior.

També es vol demanar la col·laboració de la Facultat d'Enginyeria de la URV, per tal de dur a terme les adaptacions necessàries a la figura, de manera que la facin portable per persones amb capacitats diferents (cadira de rodes, sordesa, ceguesa).

La nova geganta de Tarragona serà presentada l'any vinent, en el marc del programa 'Festa per a Tothom', de la Festa Major de Santa Tecla 2018. Des d'ara, però, s'activa el procés creatiu d'aquesta figura, després que divendres passat Dow va lliurar a l'Ajuntament l'aportació econòmica que farà possible aquest projecte.

L'acte, celebrat al saló d'actes de Dow Tarragona, va reunir més de 170 empleats i va comptar amb la presència de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, Peter Holicki, vicepresident sènior d'Operacions, Fabricació i Enginyeria i Medi Ambient, Salut i Seguretat per a Dow Chemical Company. Així mateix, també van assistir-hi Jaume Sariol, director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Ana Santos, tinenta d'alcalde de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tarragona; i Ferran Roca, representant del col·lectiu 'Festa per a Tothom'.

 

COMENTARIS (0)