Cookie control
Dilluns, 21 d'Octubre de 2019

Un esmorzar popular tanca les Jornades gastronòmiques de presentació de l’oli nou de Cambrils

Des del passat 19 d'octubre s’han dut a terme activitats per promocionar aquest producte

04 de Novembre de 2018, per Redacció
  • Els assistents a la jornada degustant l'oli nou i llonganissa

    Berta Ruiz/ Revista Cambrils

  • Els assistents esmorzen amb l'oli nou de la cooperativa

    Berta Ruiz/ Revista Cambrils

  • Façana de la Cooperativa Agrícola de Cambrils

    Joan Gomis

En el marc de les Jornades Gastronòmiques de l'Oli nou d'oliva verga extra de Cambrils ha tingut lloc, aquest diumenge, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, la Festa de l'Oli Nou, l’acte més multitudinari i popular de les jornades. L’activitat ha començat a les 9 del matí amb el tradicional esmorzar amb pa torrat, llonganissa, cansalada fruita i l’oli nou. El miler d'assistents han pogut provar l’oli nou extra Mestral de la cooperativa cambrilenca, i a més, amb el tiquet de l’esmorzar han disposat d’un descompte per a la compra d’oli a l’Agrobotiga. La festa ha estat acompanyada per grups festius i elements de la cultura popular cambrilenca. 

La festa d’aquest diumenge tanca unes jornades de promoció d’aquest producte que van començar el passat 19 d’octubre amb l’oferiment de pa amb oli nou per part d’un bon nombre de restaurants del municipi. Altres activitats de promoció han estat tallers familiar o una ruta a peu per les oliveres i veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar l’oli nou.    

L’oli d’oliva verge de Cambrils és fruit de la dedicació de 410 productors de la Cooperativa  que conreen més de 150 mil oliveres de la varietat arbequina. Des de la fundació de la cooperativa l’any 1902, l’olivicultura ha estat generació rere generació, un dels pilars de la institució, amb una influència més que destacable en la gastronomia de Cambrils i el seu entorn.  

L'oli de raig, de Cambrils a París

Per segon any consecutiu, aquest producte en un envàs de vidre especial es posarà a la venda amb edició limitada a París, a partir del 16 de novembre. La campanya passada es va fer un primer assaig amb un resultat molt satisfactori. L’importador francès de l’oli de la Cooperativa, després de tastar el producte, va voler arriscar-se amb aquest oli “fresc” -desconegut pel client francès-, un oli de temporada anomenat ‘Millesime 2018’, que s’oferirà a botigues especialitzades, ja que requereix la prescripció professional.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Jornades Gastronòmiques de l'Oli nou d'oliva verga extra de Cambrils Cooperativa Agrícola de Cambrils Festa de l'Oli Nou Diari Reus Digital
Jornades Gastronòmiques de l'Oli nou d'oliva verga extra de Cambrils Cooperativa Agrícola de Cambrils Festa de l'Oli Nou Diari Reus Digital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics