Dilluns, 24 de Setembre de 2018

Un grup de recerca de la URV apunta que determinats components alimentaris actuen sobre la sensació de sacietat

Els investigadors del grup MoBioFood constaten que 'els fàrmacs específics que actuen sobre el sistema nerviós central no resulten gaire efectius'

13 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Alguns components del pinyol de raïm minven la segregació de l'hormona que transmet al cervell la sensació de gana

    Cedida

Un grup d'investigadors del grup de recerca MoBioFood, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, han analitzat l’efectivitat dels tractaments que s’utilitzen per controlar la ingesta d'aliments, i han observat que en els estudis en persones, "els fàrmacs específics que actuen sobre el sistema nerviós central no resulten gaire efectius". En canvi, s’ha comprovat que els tractaments quirúrgics, que produeixen limitacions a diferents punts del tracte gastrointestinal i comporten canvis en els perfils de secreció de les hormones que aquest teixit produeix, "acostumen a ser els més efectius".

Per tant, s'ha subratllat des del centre universitari, "sembla que l’acció múltiple sobre diferents parts de l’organisme és més efectiva que l’acció puntual". Aquesta aproximació "també es pot aconseguir a partir de diferents components dels aliments", s'ha afegir. D'aquesta manera, s'ha afirmat de MoBioFood, "diversos ingredients produeixen canvis en les diferents secrecions que el tracte gastrointestinal fa en resposta al que mengen les persones". "Per exemple, els components d’extracte de pinyol de raïm poden fer disminuir la secreció de la grelina, una hormona que transmet al cervell la sensació de gana", s'ha detallat.

Després d’haver revisat els diferents estudis, els investigadors han observat que "aquells components que fan disminuir els nivells de grelina i activen alhora hormones anorexígenes (que donen indicació de sacietat) són els més efectius". En essència, el grup de recerca ha conclòs que "reduir la gana i frenar la ingesta d’energia a l’organisme es podria aconseguir dissenyant combinacions de components alimentaris que facin conjuntament aquest efecte simultani".

COMENTARIS (0)