Divendres, 29 de Març de 2024

Un nou carnet permet visitar els tres monestirs de la Ruta del Cister per quinze euros

La mesura pretén aturar la caiguda de visitants dels darrers anys

17 de Desembre de 2019, per ACN
  • Imatge d'arxiu d'una visita guiades a Santes Creus

    Reusdigital.cat

L'Agència catalana del Patrimoni cultural (ACPC) ha posat en marxa el carnet de la Ruta del Cister, que permet conèixer els tres monestirs que la conformen per 15 euros. La mesura substitueix l'entrada conjunta que hi havia fins ara i que valia 12 euros. El principal avantatge és que el carnet tindrà una vigència de dos anys i que conté un codi QR que enllaça a una nova pàgina web amb informació en quatre idiomes dels tres conjunts patrimonials: el monestir de Poblet, el de Santes Creus i el de Vallbona de les Monges.

A més, és 6,5 euros més barat que si es compren les tres entrades per separat. La nova eina s'ha presentat aquest dimarts a Santes Creus i busca aturar la caiguda de visitants dels darrers anys.

El carnet, que entrarà en funcionament l'1 de gener del 2020, també és l'inici d'un canvi en el repartiment dels ingressos per als monestirs. Des de l'ACPC han explicat que l'entrada conjunta que hi ha hagut des del 2015 generava desequilibris entre els monestirs. Amb el nou model es premia el recinte que el ven, ja que es queda la majoria dels 15 euros que costa. La resta es reparteix a parts iguals entre els altres dos monuments, mentre que l'ACPC es queda un euro per carnet per sufragar l'edició de noves targetes.

La posada en marxa del carnet coincideix amb el 30è aniversari de la Ruta del Cister, en un moment de davallada progressiva de persones que fan el recorregut. Segons ha explicat el director de l'ACPC, Josep Manuel Rueda, el 2015 la van fer 187.000 visitants, 1.000 més que l'any següent. El 2017 la xifra va caure fins als 173.000, mentre que el 2018 van ser 168.000. "El 2019 serà un número similar al de l'any passat", ha avançat Rueda.

A banda del carnet, també s'ha editat un fulletó desplegable de la ruta i s'ha creat una pàgina web, en la qual hi ha informació dels tres monestirs. Tot s'ha editat en català, castellà, anglès i francès. Rueda també ha destacat els nous elements audiovisuals que s'han creat en els darrers temps, que permeten una "experiència immersiva" en els monuments i en la vida monàstica. Tot plegat ha d'ajudar a atreure turistes de la Costa Daurada cap a les comarques d'interior

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics