Divendres, 22 de Febrer de 2019

Una denúncia per amenaces permet desmantellar una plantació de marihuana a Vilaverd

Els Mossos d'Esquadra detenen un home pel robatori, així com una parella com a presumptes responsables de cultiu i tràfic de drogues

06 de Febrer de 2018, per ACN
  • Les plantes i el material per al conreu interior de marihuana en un magatzem de Vilaverd

    Cedida

Una denúncia per amenaces ha permès els Mossos resoldre el furt de mobiliari d'una zona d'esbarjo d'un santuari de Vilaverd (Alt Camp) i, al mateix temps, descobrir una plantació de marihuana oculta en un magatzem del mateix poble. Agents del cos policial van detenir, el passat 1 de febrer, un home de 26 anys i veí del municipi pel furt comès a el 2016, a més d'un home i una dona com a responsables de la plantació. La investigació va arrencar fa un mes després que un home denunciés per amenaces un altre per haver-lo intimidat amb un ganivet. Els investigadors van determinar, finalment, que la disputa tenia l'origen en motius sentimentals. Durant les actuacions policials, un dels homes va acusar l'altre d'haver comès el furt de mobiliari a més de traficar amb drogues. El passat dijous, els Mossos van detenir un d'ells, veí del poble de de 26 anys, com a suposat autor del furt i, després d'entrar a la casa on van localitzar el material sostret, van trobar en un magatzem 77 plantes de marihuana i van detenir la parella que hi residia per presumpte cultiu i tràfic de drogues.

Les actuacions policials van permetre recuperar les fustes que formaven part de diversos bancs i taules de fusta robats del costat del santuari de la Mare de Déu de Montgoi, a Vilaverd. El material, que va ser desmuntat i sostret de la zona d'esbarjo tocant el temple, tenia un valor superior als 3.500 euros i el seu furt va ser denunciat a finals de 2016. Al costat de la mateixa casa on van aparèixer les fustes, en un magatzem annex es trobava la plantació indoor de marihuana. Constava de 77 plantes, focus de llum ventiladors i extractors d'aire, entre d'altres estris per cultivar-la de forma intensiva. De fet, els investigadors calculen que els detinguts podien arribar a fer quatre collites a l'any, amb un valor de mercat de 16.000 euros per cada recollida.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan siguin requerits davant el jutjat de Valls que instrueix el cas.

COMENTARIS (0)

Reportatges