Diumenge, 24 de Juny de 2018

Uns ciclistes denuncien atacs de gossos en camins

Alguns han tingut accidents fent rutes per senders d’entre la Floresta i el riu Francolí, Riudecanyes o Castellvell

13 de Juliol de 2017, per Alba Sancha/ Infocamp.cat
  • Aquesta hípica que es troba en un camí entre el barri de la Floresta i el riu Francolí sempre oberta

    R. Garcia

Ramón García i Víctor San Juan, de 54 i 38 anys, comparteixen estones lliures anant amb bicicleta per diversos camins rurals. Però, des de fa més de dos anys es troben amb una situació de perill que els impedeix completar les seves rutes amb tranquil·litat. Els ciclistes denuncien l’atac de gossos al seu pas pels camins. No són gossos abandonats, ja que aquests viuen en masies i parcel·les. El problema rau en el fet que aquests terrenys romanen oberts i els gossos estan deslligats.

García assegura que una de les zones problemàtiques és en un sender entre el barri tarragoní de la Floresta i el riu Francolí. El ciclista explica que en aquest camí hi ha una hípica que sempre té les reixes obertes i a la qual habiten dos mastins. “Els gossos van sortir del recinte i es van dirigir cap a nosaltres”, il·lustra García. “Aquest és el lloc on he passat més por”, sentencia. El ciclista va trucar a emergències (112) i l’única solució que li van donar era que marxés d’allà: “Em van dir que passarien l’informe, però que la millor opció era que marxéssim.”

Aquesta no és l’única zona on els ciclistes han tingut problemes. Entre la urbanització de Sant Joan de Reus i Castellvell, es van trobar tres mastins. “Vam decidir fer mitja volta i tornar per on havíem vingut”, explica García, ja que aquell camí que transitaven era tancat i no tenien cap altra sortida. Aquest s’ha convertit en el seu modus operandi, atès que no tenen altre remei que marxar, perquè “les autoritats no donen cap solució”, assenyala el ciclista.

Operat i apartat de la feina

Una de les situacions més dures és la que va viure Víctor San Juan. Aquest veí de Vila-seca va tenir un accident quan un gos va sortir d’una parcel·la i es va abalançar sobre la bicicleta en un camí de Riudecanyes. L’atac va provocar un aparatós accident al ciclista, que es va trencar la tíbia i el peroné: “Em van operar d’urgències”, relata San Juan. L’accident va tenir lloc l’octubre del 2015, però encara avui n’està patint les conseqüències. “Fins al juliol del 2016 no vaig poder tornar a treballar”, lamenta el ciclista, i, el febrer d’enguany, es va sotmetre a una altra intervenció per retirar-li les plaques que li havien col·locat.

COMENTARIS (1)

Comentaris

acati  13 de Juliol de 2017

Això ha passat sempre!!!

Fa molts anys .més de vint- quan jo anava amb bici per la muntanya ja et trobaves aquestes situacions i mai se'ns va ocórrer denunciar-ho. Senzillament baixaves de la bici, passaves a peu i saludaves al gossos que protegien casa seva.... Jo ara vaig a cavall i són els ciclistes els que ens obliguen moltes vegades a haver de sortir del camí perquè ells van a molta velocitat pels camins amb el perill que això podria provocar un greu accident i... segurament.. denunciarien el cavall. No sé que està passant darrerament però sembla que els ciclistes siguin els reis de carreteres, carrils bici, camins, senders... però que quedi clar que no són els reis del món i que aquest no gira al seu voltant. Siguem cívics que la muntanya és de tothom.

Reportatges