Diumenge, 24 de Desembre de 2017

Valls obrirà la temporada de calçotades amb la Jornada Gastronòmica del pròxim 25 de novembre

Tres xefs de restaurants amb Estrella Michelin impartiran un showcooking calçotaire a la plaça del Pati

16 de Novembre de 2017, per ACN
  • Valls inicia la temporada dels calçots el 25 de novembre

    Cedida

La Jornada Gastronòmica del Calçot obrirà oficialment, el pròxim dissabte 25 de novembre, la temporada de calçotades de Valls. L'esdeveniment reunirà els principals restauradors de la ciutat, xefes de prestigi, cellers i agricultors a la cèntrica plaça del Pati. Aquest serà l'escenari d'un dels actes centrals de l'edició d'enguany de la jornada: un showcooking, una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots, protagonitzat per tres xefs de restaurants amb Estrella Michelin: Eduard Xatruch de Disfrutar, de Barcelona; Hideki Matsushisa, de Koy Shunka, també de Barcelona; i Arnau Bosch, de Can Bosch, de Cambrils; així com l'acompanyament de José García Crespo del restaurant vallenc Luga. Abans d'aquest acte, que tindrà lloc a partir del migdia, s'oficiarà l'arrencada del primer calçot de la temporada a càrrec de Joan Bosch, del mateix restaurant Can Bosch de Cambrils, que serà també reconegut posteriorment a l'Ajuntament com Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls.

També a la plaça del Pati, i a partir de dos quarts de dotze del migdia, tindrà lloc el Mercat de tastets de Cuina de Calçot i vins de la DO Tarragona –amb la participació de cinc cellers-, en el qual dotze establiments de Valls i de l'Alt Camp prepararan degustacions i racions elaborades amb aquesta modalitat de ceba blanca. Fins a dos quarts de quatre de la tarda s'oferiran fins una desena d'especialitats diferents per dos euros la tapa o ració, que es podrà acompanyar per una copa de via a un euro.

La Jornada Gastronòmica del Calçot està organitzada per l'Ajuntament de Valls, la Denominació d'Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l'Associació de Restauradors.

COMENTARIS (0)

Reportatges